Új pályát kap az Edelény

Az edelényiek érmes helyezést akarnak kiharcolni
Az edelényiek érmes helyezést akarnak kiharcolni - © Fotó: ÉM-archívum
Edelény – Remekül szerepel a BTE Edelény csapata a megyei I. osztályú labdarúgó bajnokságban.

A Bódva-völgyiek tavasszal négyszer léptek pályára és három győzelem mellett egy döntetlent elérve 10 pontot gyűjtöttek. Pillanatnyilag 41 egységgel az 53 pontos Szikszó-Tomor-Lak mögött másodikok a táblázaton.

A tizenkettedik

– Egységes csapatunk van évek óta – kezdte Göndör Béla, a gárda edzője. – A fiúk lelkesek, hajtanak, általában jó játékkal rukkolnak ki. Ennek természetesen nagyon örülök és így vannak ezzel szurkolóink is. Ezt nem véletlenül mondom, hiszen közönségünk a csapat „tizenkettedik embereként” áll mögöttünk.

A tréner ezután arról beszélt, hogy szerinte még nem dőlt el az aranyérem sorsa – annak ellenére sem, hogy a Szikszó-Tomor-Lak utcahosszal vezeti a mezőnyt.

– A 12 pontos hátrány természetesen nagyon sok, de… – folytatta Göndör Béla. – A mi sorsolásunk azonban sokkal kedvezőbb. Hazai környezetben fogadjuk a bajnokesélyest, aztán már túljutottunk a legnehezebb meccseink zömén, míg ugyanezt nem mondhatják el a szikszóiak. Persze akkor sem történik semmi baj, ha csak az ezüst-, vagy a bronzérmet akasztják majd a szezon végén játékosaink nyakába. Célunk ugyanis valamelyik dobogós hely kiharcolása, az NB III-ban egyébként sem gondolkodunk, anyagilag aligha bírnánk. Ettől függetlenül az utolsó pillanatig becsülettel hajtunk majd és ezt tapasztalják majd az ellenfeleink is.

Költöznek

Köztudott, hogy az edelényi kastély rekonstrukciós munkálatainak részeként megszüntetik a műemlékegyüttes tőszomszédságában lévő sporttelepet, amelyből parkot alakítanak ki. A klub és csapatai azonban nem maradnak pálya nélkül.

– A tervek szerint júniusban ki kell költöznünk a kastélykerti sporttelepünkről – újságolta az edző. – Új komplexumunk tervei már készen vannak: a gimnázium mögötti területen kapunk egy-egy füves- és műfüves pályát. Az önkormányzatot a kincstár kártalanítja a kastélykerti sporttelepért és az ebből kapott pénzt forgatja vissza a város, s alakítja ki részünkre leendő otthonunkat, míg a műfüves pályára a Magyar Labdarúgó Szövetségnél pályáztunk, minket csak az önrész terhel majd. Az elképzelések szerint ősszel műfüvön rendezzük összecsapásainkat, a „rendes” fű pedig jövő tavaszra lesz készen! Vagyis mozgalmas hetek, hónapok elé nézünk, reméljük, hogy örömteli eseményekkel, történésekkel.

ÉM-KT

Kezet fognak

A BTE Edelény a Sajóvölgye Focisuli utánpótlás bázisa lesz. Göndör Béla elmondta, hogy az erről szóló megállapodást – a részletek kidolgozását követően – a napokban írják majd alá a focisuli elöljáróival.