Új otthonra leltek a bringások és az íjászok

Akt.:
Látványos bemutatóval avatták föl az új pályákat.
Látványos bemutatóval avatták föl az új pályákat. - © Fotó: Marosréti Ervin
Borsodnádasd – A Mátéhegyi Ökoparkban rangos hazai és nemzetközi versenyeket terveznek több szakágban.

A Mátéhegyi Ökopark a legjobb példája annak, hogy a civil összefogásnak mekkora ereje van – fogalmazott az új pályák avatóünnepségén Kormos Krisztián, Borsodnádasd polgármestere, majd hozzátette. Néhány esztendővel ezelőtt még csak a terveket fogalmazták meg, most viszont már a kész pályák kapcsán lekötött versenyekről is lehet beszélni. Az ökopark jó lehetőséget kínál arra is, hogy Borsodnádasd nevét az országban még jobban megismerjék, a távolabbról érkező sportolók mellett pedig a saját egyesületük versenyzői is egyre sikeresebbek. Kormos Krisztián szerint érdemes volt pénzt, időt és energiát is áldozni erre a helyre, amely a jövőben több sportágnak is otthont adhat.

Ízelítő a vendégeknek

Az ünnepélyes köszöntők után a nádasdi kerekesek egy bemutatót is tartottak a meghívott vendégek számára az új nyomvonalú XCO pályán, ezután pedig a triálosok vették birtokba az épített akadályokat. Végül az íjászok vették birtokba a mátéhegyi katlant, amelyet a jövőben gyakran fognak használni.

– Az elmúlt időszakban egyértelműen arra törekedtünk, hogy az ország valamennyi szegletében megmutassuk magunkat. A vidéki klubokat is segíteni kell, hogy a jövőben ne csak központi, főváros centrikus versenyek legyenek – fogalmazott Vánky Sebastian, a Magyar Íjász Szövetség elnöke. – Borsodnádasdon a 3D és a terepíjászat szempontjából ideális helyszínt találtunk, ahol a versenyek mellett akár edzőtáborokat is lehet szervezni. Ilyen színvonalú pályánk nem sok van, ezért meg kell becsülnünk ezt a helyszínt.

Katona Kálmán, a Magyar Kerékpársportok Szövetségének az elnöke hozzátette: Borsodnádasdon egy rendkívül lelkes csapat emberfeletti munkával valósította meg a terveket, amelynek köszönhetően Mátéhegy a terepszakág egyik észak-magyarországi otthona lett. Szövetségi szinten is igyekeztek segítséget nyújtani az építkezéshez, amelyet a jövőben a bringások is hasznosíthatnak. Három hét múlva két rangos esemény is lesz Borsodnádasdon: július második hétvégéjén XCO Magyar Kupát és trial országos bajnokságot rendezhetik meg a településen.

Az eseményem Kormos Krisztián polgármester megjegyezte: a rangos sportesemények előtt még a VII. Molnárkalács Fesztiválra is várják az érdeklődőket, hiszen a település a finom édességről is nevezetes, ezt pedig június 27-én és 28-án ünneplik meg.

ÉM-ME