Új otthon a Miskolci Hit Gyülekezetének

Akt.:
Az alapkőletételen balról: Orosz István generál kivitelező, Lőrinc István László tervező, Surjányi Csaba lelkész, dr. Kiss János alpolgármester
Az alapkőletételen balról: Orosz István generál kivitelező, Lőrinc István László tervező, Surjányi Csaba lelkész, dr. Kiss János alpolgármester - © Fotó: Ádám János
Miskolc – Alapkőletétellel ért el következő fázisába az egyház miskolci szervezetének beruházása.

A tervek szerint 2019 nyarára készül el a modern épület, ami a hitélet kiemelkedő helyszíne lesz – emellett a megújulás szimbolikus pontjának is szánják.

Miskolcon közel 30 éve kezdték szervezni a Hit Gyülekezetének helyi közösségét – mára 300–400-an látogatnak egy-egy istentiszteletet. Ezek helyszíne 2019 nyarától az Álmos utca 24. alatti terület lesz.

Ideális helyszín

A hétfői alapkőletételen Surjányi Csaba, a gyülekezet miskolci lelkipásztora elmondta: nagyon fontos számukra, hogy egyházuk ne szigetelődjön el, a társadalom hasznos tagjaként, szerves részeként tevékenykedjen céljaiért.

Hit-alapko-03-aj

Az új csarnok helyszíne éppen ezért ideális – és egyben szimbolikus –, hiszen nem a város perifériáján helyezkedik el, ami eddig ráadásul „szégyenfolt” volt a városképen – utalt arra, hogy korábban romos házak álltak ott.

Az épület tervezője, Lőrincz István László a létesítményt mutatta be. Céljuk volt egy több száz fő befogadóképességű csarnok megálmodása – sőt a kialakítás olyan formán történik, hogy az lehetőséget hagy a jövőbeni bővítéseknek. A neo-modern, minimalista stílust követő épület 1700 négyzetméter területű lesz, a főbejárathoz pedig egy mesterséges tavon átívelő híd vezet majd.

Hit-alapko-02-aj

Az alapkőhöz időkapszulát is mellékeltek az egyház, a tervező, a kivitelező és a miskolci önkormányzat képviselői. Ebben a gyülekezethez kapcsolódó személyes dolgokat, a saját hetilapjuk legfrissebb számát és közösségi szelfit is elhelyeztek az utókornak.

ÉM