Új műszerek a kövesdi mentőautókban is

Mezőkövesd – Többfunkciós monitorral szerelték fel a Mezőkövesdi Mentőállomás két autóját.

Megyénkben 35 mentőautót látnak el új betegőrző monitorral. A mezőkövesdi mentőállomás két készüléket kapott, amelyek segítségével a beteg vitális paramétereit tudják majd ellenőrizni.

– Ezekkel az Edan típusú betegőrző monitorokkal kontrollálni tudjuk a páciens vérnyomását, légzésszámát, testhőmérsékletét, illetve a vér oxigéntelítettségét. Ennek a műszernek jelentős szerepe van a súlyos, esetleg eszméletlen betegek ellátásában, hiszen fontos, hogy ezekben az esetekben folyamatosan monitorozni tudjuk az életfunkciókat – emelte ki Gyenes László, a Mezőkövesdi Mentőállomás vezetője.

Az eset-, illetve rohamkocsik már rendelkeznek a beteg életfunkcióit kontrolláló monitorral, ezért a most kapott új készülékeket az úgynevezett „sima” betegszállító mentőautókba szerelik fel.

ÉM0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter


hirdet�s