Új medencék, nyitható tető és nagyobb lelátó Miskolcon

A selyemréti strandon. A tervek szerint tovább fejlesztik ezt a fürdőt is
A selyemréti strandon. A tervek szerint tovább fejlesztik ezt a fürdőt is - © Fotó: ÉM
Miskolc – A selyemréti strand és az egyetemvárosi uszoda bővítése is elkezdődik ebben az esztendőben.

Az egy héttel ezelőtti – a város költségvetését elfogadó – közgyűlésen derült ki, hogy idén három „vizes fronton” is fejlesztések várhatók. A modern városok program keretében folytatódik a Miskolctapolcai strand bővítése és az elfogadott büdzsé részeként fejlesztések indulnak a Dr. Kemény Dénes Városi Sportuszodában és a Selyemréti Strandfürdő területén is.

Lesz egy 33 méteres is

Kósa Lajos, a megyei jogú városok fejlesztésért felelős tárca nélküli minisztere miskolci látogatása alkalmával arról beszélt, hogy a Miskolctapolcai Strand és a városrész idegenfogalmának fejlesztési projektje összességében 9 milliárd forint értékű. A program előkészítési munkáira 300 millió forintot korábban már megkapott a város a tanulmányok elkészíttetésére.

A városi idei költségvetésének közgyűlési tárgyalása kapcsán esett szó a Dr. Kemény Dénes Városi Sportuszoda és a Selyemréti Strandfürdő további fejlesztéséről, amely idén már el is kezdődhet.

A közgyűlési ülésen a sportügyek gazdájaként ismert Deák-Bárdos Mihály fideszes képviselő szólalt fel az újabb „nagyszabású sportinfrastruktúra-fejlesztés” kapcsán. Elmondta, hogy A sportuszoda bővítéseként építenek egy 33 méteres medencét mellé, és olyan módon bővítik a lelátókat, hogy 800-1000 fő befogadására alkalmas nézőtér jöjjön létre. A programhoz tartozik további kiszolgáló helyiségek kialakítása és a korszerű beléptetési rendszer kiépítése is. Mindez azért fontos – érvelt a képviselő, mert egyrészt olyan fejlődésen ment keresztül a miskolci úszó- és vízilabdasport, hogy növelni kell a használható vízfelületet, és a fejlődés következtében a gyarapodó nézőszám is indokolja a lelátók bővítését.

Nyitható tető a medencére

„Nyolc évvel ezelőtt csak egy rozsdás tábla jelezte a selyemréti strandon, hogy ott „várják a családokat – mondta a közgyűlésen Katona Ferenc, a Fidesz területi képviselője. – Ma azonban arról beszélhetünk, hogy a valóban családi stranddá alakított fürdőben újabb bővítés kezdődik el. Megtudtuk, hogy a strand mellett megvásárolt területen egy 33 méteres sportmedencét alakítanak ki, amely kiváló lehetőség lesz a sportolni vágyók számára, de megújul a főépület előtt lévő régi, 50 méteres medence is. Az évtizedeken át használt felfújható sátor helyett nyitható tetőzetet építenek a medence fölé. Mindhárom fejlesztéssel a későbbiekben részletesen is foglalkozunk.

– Szaniszló Bálint –


Az úszó- és vízilabdasport igényeinek megfelelően bővül a Dr. Kemény Dénes uszoda
Miskolc - Elfogadta a város idei költségvetését Miskolc Megyei Jogú Város Közgyűlése. A közgyűlés elfogadta Miskolc Megyei Jogú Város 2018-as költségvetését, amely 39,8 milliárd forint forráslehetőséggel számol, melyből a működési bevételek összege 33,7 milliárd forint. A kiadások tervezett irány...

Miskolc - Miskolc idei költségvetését is tárgyalta pénteki ülésén a miskolci önkormányzat közgyűlése. A Borsod Online olvasóit élőben tudósítottuk. 10.34: A miskolci önkormányzat márciusi testületi ülése véget ért. köszönjük olvasóink figyelmét! 10.32: A Demokratikus Koalíció és a Jobb...