Új lehetőségek hallgatóknak Miskolcon

Miskolc – A természeti erőforrásokkal foglalkozik a Miskolci Egyetem új szakkollégiuma.

Nyitó konferenciával kezdte meg munkáját szerdán a Miskolci Egyetem Műszaki Földtudományi Karának Természeti Erőforrások Kutatása és Hasznosítása Szakkollégiuma. A rendezvényt a Miskolci Akadémiai Bizottság székházában tartották.

A tanácskozáson elhangzott: a Műszaki Földtudományi Kar Magyarország egyik legfontosabb oktatási és kutatási központja a természeti erőforrások kinyerése, alkalmazása, fenntartható gazdálkodása területén. A 2017 szeptemberében induló szakkollégium a kar legjobb hallgatói számára nyújt új lehetőségeket tehetségük kibontakoztatására.

Az ország egész területéről

A korlátozott, mintegy harmincfős létszámra tervezett mesteriskola a tervek szerint az ország egész területéről fogad tehetséges magyar és külföldi jelentkezőket a középiskolák, egyetemi alapszakok és mesterszakok hallgatói közül. A képzést egyéni és csoportos formában szervezi, tehetséget és közösséget egyaránt épít. A hallgatókat nagy tapasztalatú „személyi edzők”, önkéntes mentorok segítik a munkában és fejlődésben. A mentorok a kar oktatói mellett a tudományos élet, az ipar és a gazdaság hazai és nemzetközi műhelyeinek elismert képviselői közül kerülnek majd ki.

Az iskolát nyolctagú elnökség és a tagok közgyűlése irányítja majd. A szakkollégium elnöke Földessy János geológus, professzor emeritus, tagjai Bokányi Ljudmilla, Nagy Sándor és Németh Norbert egyetemi docensek, Mikita Viktória tudományos munkatárs, Pásztor Ádám és Pecsmány Péter doktorandusz hallgatók, valamint Trézsi Norbert BSc hallgató.

– ÉM-HE –

Egyetemi kitüntetéseket adtak át
Miskolc - Több mint 100 elsőéves külföldi hallgató is elkezdte tanulmányait a Miskolci Egyetemen. Különleges tanévnyitó ünnepséget tartottak pénteken a Miskolci Egyetemen. Ezúttal ugyanis magyar és angol nyelven is elhangzottak a beszédek és köszöntések, mivel az idén több mint 100 elsőéves külfö...