Új lámpaoszlopra lesz szükség Miskolcon, megrendelték

Sárgán villog a lámpa a Mindszent téren
Sárgán villog a lámpa a Mindszent téren - © Fotó: Kozma István
Miskolc – Az építkezés során sérült meg a közlekedési lámpa.

Olvasóink jelezték, hogy Miskolcon a Mindszent téren egy ideje nem működnek a jelzőlámpák, és jó lenne tudni, hogy kinek lenne felelőssége a helyreállítás. Olvasóink arra is panaszkodtak, hogy a közlekedést szabályozó lámpa nélkül balesetveszélyessé vált a kereszteződés.

Fotó: Kozma István Fotó: Kozma István ©

„Az még a kisebb probléma, hogy a Népkert felől balra nagy ívben kanyarodók nem adnak elsőbbséget a Szemere út felől egyenesen a Népkert irányába közlekedőknek, de az már sokkal súlyosabb, hogy a Papszer irányából jobbra kis ívben kanyarodók nem állnak meg, még csak nem is lassítanak az elsőbbségadás kötelező tábla ellenére a Szemere felől a Népkert irányába autózók előtt!” – írta olvasónk. A helyszínen azt tapasztaltuk, hogy ebben teljesen igaza van, az egyértelmű forgalmi helyzet ellenére sok autós nem úgy közelíti meg a kereszteződést, ahogy kellene. Igaz, ehhez a lámpa működésének, vagy nem működésének nem lenne szabad, hogy köze legyen.

Megsérült a lámpa

Érdeklődtünk a miskolci városházán, hogy mi a baj a lámpával, mikor várható a helyreállítása, és, hogy újra működni fog-e. Mint írták: egy ott lévő építkezés során sérült meg a jelzőlámpa, melynek helyreállításához és üzembe helyezéséhez új oszloprész gyártása szükséges.

Fotó: Kozma István Fotó: Kozma István ©

Az építkezés kivitelezője, a hiba okozója már megrendelte az új oszlopot, ami várhatóan jövő héten megérkezik. Ha megérkezett, azonnal felszerelik, ezt követően pedig újra beüzemelik a kereszteződésben lévő jelzőlámpát. ”Addig kérjük az arra közlekedőket, továbbra is a megszokottnál jobban figyeljenek” – tették hozzá.

– HI –