Friss hírek

2009.02.14. 15:53

Fidesz: Tűrhetetlen, hogy a kormány nem tudja garantálni az emberek biztonságát

<p>A Fidesz változatlanul azt követeli, hogy a kormány a bűnelkövetők származás alapján való mentegetése helyett kerítse kézre az elkövetőket, és biztosítsa az áldozatok védelmét - olvasható párt helyettes szóvivőjének szombati közleményében. Cser-Palkovics András az MSZP választmányi elnökének sajtótájékoztatója után úgy reagált: tűrhetetlen, hogy a kormány nem tudja garantálni az emberek biztonságát, a védelem mindenkit megillető jogát.</p>

"Ma Magyarországon romokban hever a közbiztonság" - írja közleményében Cser-Palkovics András. Az ellenzéki politikus szerint a brutális bűncselekmények számának drámai emelkedése újabb területen tette világossá, hogy a kormány kudarcot vallott. "A dolgok nem mehetnek így tovább, itt az ideje az őszinte beszédnek. A cigány származású emberek által elkövetett súlyos bűncselekmények száma aggasztó módon növekszik" - olvasható a közleményben.

Simon Gábor, az MSZP Választmányának elnöke szombati sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a testület szerint Orbán Viktor tisztességtelenül járt el, amikor a bűnözéssel kapcsolatban etnikai összefüggéseket emlegetett. Lehet, hogy Orbán Viktor azt gondolja, hogy ez népszerű, lehet, hogy ez szavazatot hoz, de tisztességtelenséggel nem szabad támogatást szerezni - fogalmazott.

Orbán Viktor még szerdán beszélt arról, hogy szerinte ki kell mondani: Magyarországon növekszik a cigány származásúak által elkövetett súlyos bűncselekmények száma. Úgy vélte: a bűnözési hullám megfékezéséhez szigorítani kell a büntetéseket, valamint munkát kell adni a romáknak. A Fidesz elnöke leszögezte: szerinte cigánybűnözés nincs, de cigány bűnözők vannak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!