Új komplexum készül: elkezdődött a felújítás az ózdi piacon

Már megkezdődött az érdemi munk
Már megkezdődött az érdemi munk - © Fotó: ME
Ózd – Egy évtizedek óta használt működési rend változik meg hamarosan az ózdi piacon.

A helyi önkormányzat ugyanis uniós forrásokat felhasználva újíthatja fel az árusító területet. Az első munkagépek már megjelentek, a 400 millió forintos fejlesztés során megkezdődött a terület feltárása. Az ütemterv szerint október végén, november elején adhatják át az új komplexumot.

Változások várhatóak

A beruházással kapcsolatban Janiczak Dávid polgármester megjegyezte: a ruhás árusító terület egy részét már lezárták, a korábban itt helyet kapott árusokkal az Ózdi Szakképző Centrum, korábbi nevén MTH udvarán találkozhatnak a vásárlók. Az átalakítás idejére vélhetően a Piac út gyalogosforgalmát is korlátozni kell, tehát fontos, hogy a lakosság a felújítás idején ne a korábbi, megszokott rutinját kövesse, hanem figyelje a változásokat.

Kriston György, az önkormányzat Településfejlesztési osztályának helyettes vezetője hozzátette: hosszú előkészítő munka után sikerült szerződést kötniük a kivitelezővel, így most már semmi akadálya annak, hogy megkezdődjön az érdemi munka. Mint minden felújítás, ez is némi kellemetlenséggel jár majd a lakosság számára, de Janiczak Dávid szerint a végeredmény mindenkit kárpótol majd.

ÉM-ME