Új játékokat kaptak Ózdon

Akt.:
Új játékokat kaptak
Új játékokat kaptak - © Fotó: ozd.hu
Ózd – Új játékokat vehettek birtokba az Ózdi Sajóvárkonyi-Táblai Összevont Óvoda fiataljai.

Az intézmény egy, a halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek mozgásfejlesztését elősegítő pályázat keretében kapta meg a közel háromszázezer forint értékű ajándékcsomagot – adta hírül az ozd.hu. A létesítménybe járó óvodások korosztálytól függetlenül használhatják a játékokat.

„Ebben a csomagban különböző fejlesztőjátékok vannak az okoskockától kezdve a főzőkonyhán, a fiúknak a barkácsolós játékon, gyöngyfűző készleten, állatos játékokon át. Nagyon sokféle, fel sem tudom sorolni, mert annyiféle játékot kaptunk, hogy az fantasztikus” – mondta Galgóczi Beáta, az Ózdi Sajóvár­konyi-Táblai Összevont Óvoda óvónője.

A létesítmény egyébként jeleskedik a mozgásfejlesztésben, 2011 óta részt vesznek a Bozsik-programban is, ezen a gyerekek mindig nagyon jó eredménnyel szerepelnek. Az óvoda felső szintjén bemutatták az intézmény idei „jó gyakorlatát” is, amely az Utazás a Föld körül címet viseli. Ebben az évben a Nyuszi csoport kalauzolta el a többieket egy afrikai országba, Maliba. Egy hónapon át készítették a rendezvényhez szükséges rajzokat, terepasztalokat.

ÉM