Új igazgató a Borsodi Sörgyár élén

Miskolc, 2012. május 31., csütörtök (MTI) – Petr Kovarik vezeti péntektől a Borsodi Sörgyárat – tájékoztatta a cég kommunikációs partnere az MTI-t csütörtökön. A közlemény szerint Tőtös Zsolt korábbi cégvezető úgy döntött, hogy elhagyja a vállalatot személyes tervei megvalósítása érdekében.

Az új vezető, aki tavaly novemberétől tartozik a cég menedzsmentjéhez, közel 20 éves tapasztalattal rendelkezik a söriparban, korábban a Staropramen Sörgyárban, Prágában töltött be különböző pozíciókat. 1994-ben labor technológusként kezdte karrierjét, majd gyárigazgatóként, később logisztikai igazgatóként dolgozott. 2005-ben a Staropramen kereskedelmi csapatában folytatta karrierjét. Feladatai 2010-től a szlovák piac irányításával egészültek ki.

A Borsodi Sörgyár 1973-ben kezdte meg a termelést, a cég tulajdonosa jelenleg a Kelet- és Közép-Európában kilenc gyárat üzemeltető StarBev csoport. Az észak-amerikai Molson Coors sörgyár ugyanakkor április 3-án jelentette be, hogy megállapodást kötött a StarBev L.P. cég megvásárlásáról 2,65 milliárd euróért a CVC Capital Partnerstől.

A tranzakció, az európai versenyhatóságok jóváhagyása után, várhatóan 2012 második negyedévében zárul. Ezután a StarBev külön üzleti egységként működik majd a Molson Coorson belül, és megtartja csehországi székhelyét.

A StarBev jelenleg több mint 4 ezer embert foglalkoztat, a cégcsoport gyáraiban évente 13,3 millió hektoliter sört készít.

– MTI –