Új helyszínt találtak a bográcscsatának

Encs – Az évszázados park fáinak árnyékában rotyogott a finom étel.

Új helyszínt próbált ki nemrégiben Encs a hagyományos főzőverseny megtartására. A rendezvény összekapcsolódott a Helyi Értéktár Bizottság által megtartott Hernádvölgyi-Abaúji Hungarikum és Folklór Fesztivállal. A Földművelésügyi Minisztérium által nyújtott támogatás segítségével egy jó színvonalú, remek hangulatú napot tölthettek el azok, akik az abaújdevecseri kastélyparkba kilátogattak. A nagy meleget enyhítette az évszázados park fáinak árnyéka. A régen szebb napokat látott kertben mindenki talált magának kedvére való helyet.

A megnyitón Szeles András, Encs polgármestere mondott köszöntőt, egyben felkérte a fővédnököt, dr. Szinay Attilát, a Földművelésügyi Minisztérium jogi és igazgatási ügyekért felelős helyettes államtitkárát, nyissa meg a rendezvényt. A vendégek között üdvözölhették dr. Hör­csik Richárd ország­gyűlési képviselőt, JUDr. Ing. Slavomír Borovskýt, Szepsi város polgármesterét, Koncz Ferencet, Szerencs polgármesterét, Farkas Ferencet, Szemere polgármesterét. A főzőverseny bírája Járcsics Emil, Venes díjas szakács, a pálinkamustra zsűrije a Bükki Pálinka Lovagrend volt Orosz János nagymester vezetésével.

Kiállítás a rajzokból

A versenyen 25 főzőcsapat mérte össze főzőtudását, de akik csak kilátogattak, vagy nem kapcsolódtak be a főzésbe, azok is találtak maguknak elfoglaltságot. A kastélyban és a teraszán kiállítások voltak. Elsőként a hungarikumokról, valamint Abaúj értékeiről tájékozódhattak az érdeklődők. Az Abaúji Értéktár Bizottság az óvodásokat és az iskolásokat kérte, hogy rajzolják le az „értékeinket”. A nagyon szépen sikerült művek, melyeket díjazott a zsűri, ugyancsak kiállították. A nyertesek a díjaikat a Helyi Értéktár Bizottság elnökétől, Bolobás Péter tanácsnoktól vehették át. Végezetül a Csikuska Kulturális Egyesület 5 éves történetét tekinthették meg. A közben zajló műsorfolyamban a mulatós és nép­zene is megtalálható volt.

ÉM
hirdetés


hirdet�s