Új határvadászok szolgálatban

Akt.:
A leendő határvadászok speciális képzést kapnak
A leendő határvadászok speciális képzést kapnak - © Fotó: ÉM
Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Megkezdték munkájukat a tizenegyedik képzési ütemben végzett határvadászok.

A Készenléti Rend­őrség állományának 3 ezer fővel történő bővítéséről hozott kormánydöntés nyomán a rendőrség 2016. augusztus 24-én indította el határvadász-toborzó kampányát.

A kilencedik ütemben Debrecenben, Kiskunhalason, Nyírbátorban, Orosházán és Pécsett folytatott képzés befejezését követően, augusztus 6-án 124 fő lépett szolgálatba a Készenléti Rendőrségnél.

Speciális ismeretek

Jelenleg további 58 fő folytat tanulmányokat. A gyakorlatorientált képzés során a tanulók az általános rendőri tananyagon felül speciális határrendészeti ismereteket is elsajátítanak. A fluktuációra tekintettel a toborzást tovább folytatják, a folyamatban lévő pályázatok száma ötven.

A közrend a tét

A határvadászok, mint az országos hatáskörrel bíró Készenléti Rendőrség tagjai a jövőben ott teljesítenek szolgálatot, ahol a leginkább indokolt, hogy jelenlétükkel a lakosság közbiztonságérzetét fenntartsák, Magyarország közrendjét, határvédelmét biztosítsák.


A kézifegyver használatát is elsajátították a határvadász-képzésben részt vettek Fotó: ÉM

Az őr-járőrtárs részszakképesítéssel rendelkező, hivatásos állományú rendőrök járőrvezető, járőrparancsnok irányítása mellett elsősorban járőrözési, biztosítási feladatokat hajtanak végre. A határ és a haza védelmére minden cselekvőképes, 18. életévét betöltött, a felvételi követelményeknek megfelelő magyar állampolgár jelentkezhet. A rendőrség továbbra is várja a hivatás iránt érdeklődők jelentkezését a határvadász-képzésekre.

ÉM


Fotó: police.hu
Debrecen - Sikeres vizsgát tettek pénteken a határvadász-képzés próbaidős őrmesterei Debrecenben - adta hírül a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság. A 24 fős szakasz utolsó számonkérése a Sámsoni úti kiképzési központban volt, ahol a tanulók írásbeli és szóbeli vizsgát tettek. A vizsgázók hat...