Új háború

Akt.:
Új háború
© Fotó: Bertalan Ádám
Aligha túlzás azt kijelenteni, a pénteki párizsi terrortámadás mindenkit megérintett. Van, aki csak ledöbben, van, aki még mindig nem érti, van, aki bosszúért kiált, van, aki már felelőst is talált. Bánhegyi Gábor jegyzete.

A közösségi oldalakon többen is hajlamosak arra, mint ahogy az egyik magyarországi politikai párt is, hogy a terrorizmust összemossa a bevándorlással. Ez is egy technika, hiszen könnyű azt állítani, minden terrorista bevándorló.

Még akkor is, ha a legfrissebb hírek szerint az egyik terrorista Franciaországban született, másik kettő belga állampolgár. Könnyű most a gyűlöletre építeni, úgy tűnik, sokak lelkében van igény erre.

Miközben nem akarjuk tudomásul venni, sem az iszlám, sem a keresztény vallás nem buzdít ártatlanok legyilkolására, mert az hatalmas bűn. Egy újfajta háború közepén vagyunk, ahol a felek nem a csatatéren állnak egymással szemben, ahol nem tudhatjuk, mikor és hol esnek valakik csak azért áldozatul, mert rosszkor voltak rossz helyen.

Egy ilyen háborúban nincs helye a széthúzásos hangulatkeltésnek, mert ez nem a megoldást szolgálja. Ami pedig nem a megoldás felé vezet, az teret enged a háborúnak és a további áldozatoknak.

Bánhegyi Gábor
hirdetés
hirdet�s