Új gyógyszer segített az ájulós lányon

Akt.:
Új gyógyszer segített az ájulós lányon
Lizzie teste nem tudta ellensúlyozni a gravitációt, így a fiatal lány folyamatosan elájult.

Egy ritka betegségben (POTS) szenvedő lány 14 éve minden egyes alkalommal, amikor felállt, elájult. Most végre úgy tűnik, sikeresen kezelték a nem mindennapi kórt. A most 22 éves Lizzie Rees teste nem képes a gravitáció vonzását magától ellensúlyozni.
Minden alkalommal, amikor a lány megpróbált felállni, szívverése felgyorsult, Lizzie pedig elájult. Még egy egyszerű székből sem tudott úgy felállni, hogy ne esett volna össze, így gyakran mankóval, vagy kerekesszékben kellett tengetnie mindennapjait.

A megszámlálhatatlan orvosi próbálkozás és kudarc után azonban most végre úgy néz ki, van fény az alagút végén. Egy speciális gyógyszernek köszönhetően Lizzie végre teljesen normális életet élhet. Így nyilatkozott a bristoli lány: – Naponta ötször estem össze és emiatt folyamatosan tele voltam sérülésekkel. Kardiológusok és mindenféle orvosok vizsgáltak már, de jó tudni, hogy végül is gyógyítható ez a betegség.

Emlékszem mennyivel jobban lettem, szinte azonnal a kezelések elején. Ugyan néha még most is elájulok, de idén már kollégiumba megyek, azt hiszem semmi sem bizonyítja jobban, mennyivel egészségesebb vagyok – mondta Lizzie. A POTS, vagyis a Poszturális Ortosztatikus Tachycardia szindróma egy nagyon ritka betegség, azonban Lizzie példája talán reményt adhat a krónikus betegségben szenvedőknek.


91 évesen balettozik az őszhajú veterán

91 évesen balettozik az őszhajú veterán, saját házában pedig trapézon ugrál szabadidejében.

Szívrohamot kapott saját temetésén

Szívroham vitte el azt a nőt, aki sokkot kapott miután magához tért és felfedezte, saját temetésén van.

 Sporthírek