Friss hírek

2009.02.14. 08:04

Két helyen is fegyverrel raboltak Budapesten

<p>Két fegyveres rablás történt péntek este a fővárosban - tudatta a Független Hírügynökséggel Kalyó László, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.</p>

Előbb este fél 9-kor egy férfi - feltehetőleg gázpisztollyal - egy szórakozóhelyet rabolt ki a XIX. kerületben. A támadó, arcát sállal és sapkával eltakarva, lépett be az Arany János utca és az Ady Endre utca sarkán található szórakozóhelyre, ahol arra kényszerítette a tulajdonost, hogy adja át neki a bevételt. A rabló egy lövést is leadott, megsebesítve ezzel a tulajdonost. Azt, hogy miért nyitott tüzet, egyelőre nem tudni. A támadó ezt követően magához vette a pénzt, és elmenekült a helyszínről. A tulajdonost a mentők kórházba szállították.

Nem sokkal később, néhány perccel 9 óra előtt még egy rablás történt a fővárosban: két férfi - valószínűleg fegyverrel - fosztott ki egy XVIII. kerületi élelmiszerüzletet. A két rabló a bevételt követelte a bolt alkalmazottjától, majd miután megszerezték a pénzt, elmenekültek. A rablásban nem sérült meg senki.

A rendőrség mindkét esetben rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!