Járvány

2020.04.13. 08:43

Új-Zélandról elindul az utolsó gép, amely ottrekedt németeket szállít haza

Ennek tiszteletére az aucklandi Sky Towert a német nemzeti színekkel világítják ki.

Elindul hétfőn Új-Zélandról az utolsó repülőgép, amely a szigetországban rekedt németeket szállítja haza a koronavírus-járvány miatti korlátozások közepette.

A Lufthansa légitársaság egy A380 típusú gépe 500 német utassal száll föl hétfőn este a városból.

A déli félteke legmagasabb épületének kivilágítását a német-új-zélandi kereskedelmi kamara kérte a német turisták és vendégmunkások támogatása jeléül. A tornyot rendszeresen kivilágítják különböző alkalmakra.

A kamara elnöke, Monique Surges a dpa hírügynökségnek elmondta, hogy

a világjárvány kezdetén mintegy 200 ezer német rekedt külföldön, és közülük messze a legtöbb – körülbelül 12 ezer – Új-Zélandon.

A németek a szigetország minden részében szét voltak szóródva, sokan az eldugott helyeken élvezték a szabadságukat, mások dolgoztak alkalmi munkahelyeken. Sokan szerettek volna maradni, de a jelen körülmények között bizonytalanná vált a munkájuk, a szállásuk. A két kormány tárgyalásainak eredményeképpen 14 Lufthansa és 12 Air New Zealand-gép szállította őket haza, naponta 1200 embert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában