Új feladat az egri főiskolán

Akt.:
Mocsai Lajos és Juhász István
Mocsai Lajos és Juhász István
Juhász István nem unatkozik. A Magyar Kézilabda Szövetség szakmai igazgatója a nyári időszakban az utánpótlás válogatottak nemzetközi szerepeléseire figyelt, előtte pedig tevékenyen részt vett a Nemzeti Kézilabda Akadémia beindításában.

Néhány hónappal ezelőtt európai mesteredző lett, a férfi válogatott edzőjeként – Mocsai Lajos segítőjeként – pedig a januári Európa-bajnokságra kell felkészítenie a nemzeti csapatot. Szeptembertől az egri, Eszterházy Károly Főiskolán vállalt feladatot, ahol címzetes főiskolai docensként dolgozhat a továbbiakban.

– Nagyon kellemes meglepetés volt a felkérés, hiszen Egerben szereztem az első diplomámat. A korábbi iskolámba térhetek tehát vissza, ahol az elmúlt időszakban nagyon sokat tettek azért, hogy a kézilabdázás fejlődjön. A hölgyek már az NB I-ben szerepelnek, de a férfiaknál is ez a terv a következő idény végére. Én azt szeretném, ha a tanulás és a sportolás egy síkon haladna, és hasonlóan, mint a fejlett nyugati országokban, a főiskolai alapokra lehetne építeni a jövőben. A jelenlegi gazdasági helyzetet látva ez lehet a jövő. Az élklubokkal sem férfi, sem női vonalon nem versenyezhetnek a többiek, így a saját értékekkel kell minél jobban sáfárkodni. Bízom benne, hogy segítségére lehetek az egrieknek, és egy olyan bázist sikerülhet kialakítani, amelyből a magyar kézilabdasport hosszú távon táplálkozhat majd.

ÉM-ME