Új fedélre gyűjtenek a négylábúaknak Debrecenben

Akt.:
Új fedélre gyűjtenek a négylábúaknak Debrecenben
© Fotó: Együtt Az Állatokért Állatvédő KHE
Debrecen – Az Együtt Az Állatokért Állatvédő KHE 2004 januárjában jött létre azzal a céllal, hogy Debrecenben, Kelet-Magyarország legnagyobb városában és környékén az utcára kidobott, sérült kóborló kutyák és macskák számára menedékhelyet biztosítson, az állatokat orvosi ellátásban részesítse, majd megfelelő gazdát találjon nekik.

Az egyesület adományokból és az adó 1%-ból tartja fent magát, ezekre tehát nagy szüksége van, hiszen most is több mint 200 kutya és több mint 50 macska van a gondozásában.

adomany1Fotó: Együtt Az Állatokért Állatvédő KHE

“Mindig igyekszünk színes, változatos programokkal népszerűsíteni nemcsak a gondozásunkban lévő kutyákat és cicákat, de magát az önkéntességet, ennek pozitív hatásait és újabban az egészséges életmódot is: a kutyával együtt futást. Igaz, a most márciusban megrendezésre kerülő Rotary Futófesztiválon 5 önkéntesünk kutya nélkül indul egy maratoni váltóban, de az ebeknek ajánlják fel a futamot, sőt, célunk, hogy összegyűjtsünk fejenként 200 ezer forintot (összesen 1 millió forintot), amellyel a három kennelsorból egynek a felújíttatását el tudjuk végezni.

adomany2Fotó: Együtt Az Állatokért Állatvédő KHE

Hogy miért van erre szükség? Sajnos az idős vasfoga elkezdte megtépázni a kenneleket, amelyek így már nem biztonságosak, folyamatos javításra szorulnak, és nehéz őket takarítani a bitumenes alap miatt. Jelenleg ráadásul a vízelvezetés sem a legmegfelelőbb” – olvasható a szomorú valóság az egyesület közleményében.

Az egyesület mindig fontosnak tartotta, hogy már meglévő védencei számára a lehető legbiztonságosabb és funkcionálisan legmegfelelőbb körülményeket biztosítsa, így nagy szükség van arra, hogy az összegyűjtött pénzzel megkezdődhessenek a munkálatok, és a négylábúak minél hamarabb beköltözhessenek a felújított, korszerű rezidenciájukba.

Részleteket ezen a weblapon olvashatnak.

– Együtt az Állatokért –