Új esztendei összegzés és tervezés Mezőcsáton

Mezőcsát – „Mire ezeket a sorokat írom, már vízkereszt közeleg, lekerülnek a díszek a közintézményekről, raktárakban várják a következő ünnepet. A város, a városunk azonban egyre több maradandó ékességet kap” – írja köszöntőjében Siposné Horváth Anita, Mezőcsát polgármestere.

Áttekintésében kifejti: „egymás után újultak és újulnak meg a főutca épületei, s nemcsak küllemükben, hanem tartalmukban is gazdagodnak. A városlakók azt is tudhatják: nem csak a főutcára és nem csak a középületekre volt gondunk az elmúlt jó egy év alatt. Javult és javul az ivóvíz minősége, elkezdődött és folytatódik a mellék­utak javítása, és mindemellett mind gazdagabbá válik intézményeink munkája is”.

Az idei nagy tervekről elmondja: „A jövő zálogaként két nagyon fontos beruházáshoz kaptunk az év végén kormányzati támogatást. Jól tudjuk, hogy a lehetőségeink két, egymásba fonódó szakterületen vannak: az egyik a turizmus, a másik a kulturális élet. Nos, mindkét területen meghatározó változások elé nézhetünk, hiszen ebben az évben forrásunk van a fürdő megvásárlására, ami a turisztikai elképzelések magvát képezi; és egy új, korszerű művelődési ház és könyvtár építésére, amely alapját képezi majd a városmarketingnek, a rendezvényturizmusnak és a pezsgő közösségi életnek”.

A polgármester kiemeli: „Tárgyalásokat folytatunk olyan beruházások megvalósításához, amelyek növelnék a munkahelyek számát a városban, és nagyon bízunk abban is, hogy a turisztikai fejlesztések generálni fogják a vállalkozói szféra fejlődését, munkához és bevételhez juttatva a helyben lakókat. Azok számára, akik a munkaerőpiacon még nem tudnak eredményesen elhelyezkedni, ezután is lesz közfoglalkoztatási programunk.

Úgy igyekszünk ezen a területen dolgozni, hogy a foglalkoztatottak minél több hasznot hozhassanak Mezőcsátnak – és hoznak is; gondoljunk csak például a kertészetre, amely nagyon sok értéket termelt vagy a kerámiaműhelyre, a varrodára, a mézeskalácssütő műhely első próbálkozásaira, vagy a zöldség- és gyümölcstartósítóra”.

A zárógondolat a köszöneté: „Kiemelten szeretném megköszönni a hivatal és a közintézmények dolgozóinak egész éves helytállását, kinek-kinek a saját szakmájában nyújtott jó teljesítményét, az együttgondolkodást, a fáradhatatlan cselekvést. A mezőcsáti értelmiség zöme ezekben az intézményekben dolgozik, ezért fontos számunkra a hitük, az elkötelezettségük, a tenni akarásuk – amit ismételten köszönök”.

– ÉM –