Új eszközök segítik a tűzoltók munkáját Tiszaújvárosban

Új eszközök segítik a tűzoltók munkáját
Új eszközök segítik a tűzoltók munkáját - © Fotó: Németh Zsuzsanna
Tiszaújváros – Az idei évben eszközbeszerzés céljából 750.000. Ft-ot ajánlott fel a MOL NyRt. a Tiszaújvárosi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság részére. A pénzösszegből vásárolt eszközök ünnepélyes átadására április 29-én került sor a Tiszaújvárosi Katasztrófavédelmi Kirendeltségen.

Az Együtt Tiszaújváros Biztonságáért alapítványon keresztül beszerzett egy darab ALTAIR 4X típusú gázérzékelő készülék, tíz darab MotionScout T típusú mozgásfelügyelő (hőmérséklet érzékelővel), valamint két darab Panasonic Lumix FT25 típusú digitális fényképezőgép (memóriakártyával és fotótáskával) a katasztrófavédelem hatékony munkavégzésében nyújt majd segítséget.

A rendezvény keretén belül Nagyházi Tamás, a Tiszaújvárosi FER tűzoltóság parancsnoka a Tiszaújvárosi- és a Mezőkövesdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnoksággal együttműködési megállapodást kötött Szomolya- és Polgár Önkéntes Tűzoltó Egyesület részére nyolc garnitúra tűzoltó védőruhát, tíz darab tűzoltó védősisakot, öt pár védőcsizmát, valamit öt pár tűzoltó védőkesztyűt adott át.

A rendezvényen a MOL NyRt. képviseletében Dr. Dudás Péter EBK vezető, Pállfy Gábor vezető kommunikációs szakértő, Pribéli Attila tűzvédelmi folyamatbiztonsági szakértő, az Együtt Tiszaújváros Biztonságáért alapítvány képviseletében Pap Zsolt, az alapítvány elnöke és Brunyánszki Ibolya volt jelen.

– Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –