Új eszközök érkeztek az ózdi kórházba

Akt.:
Új eszközök érkeztek az ózdi kórházba
Új eszközök érkeztek az ózdi kórházba - © Fotó: Marosréti Ervin
Ózd – Az Almási Balogh Pál Kórház európai uniós támogatást nyert, amelynek révén 1 digitális kép­erősítő berendezés flat panellel és 1 digitális mobil röntgen felvételi berendezés beszerzésére nyílik lehetőség.

A projekt megvalósításával két, több mint 15 éves, jelentős energiafogyasztó egészségügyi eszköz cseréje történhet meg. Ezzel a fejlesztéssel az Almási Balogh Pál Kórház sebészeti osztályán, valamint a Központi Műtő műtéteihez kapcsolódóan modern, alacsonyabb energiafelhasználású röntgensugárzáson alapuló diagnosztikai berendezések modernizálhatják a kórház eszközparkját. Az egészségügyi intézmény a fejlesztéssel a korszerű orvosi diagnosztizálásban, valamint a betegellátás színvonalának növelésében érhet el jelentős eredményt.

– Az elmúlt időszakban megvalósult infrastrukturális beruházások után nagy szükségünk van arra is, hogy a gép–műszerbeszerzések kapcsán előrelépjünk – fogalmazott a projekttel kapcsolatban dr. Eszenyi Géza, az Almási Balogh Pál Kórház főigazgatója. – Éppen ezért örömteli számomra a most megvalósuló beruházás, amely a központi műtőnk felszereltségét javítja, a röntgenvizsgálatok során pedig ugyancsak minőségi fejlődést jelent a jövőben. A szakmai előrelépés mellett az sem elhanyagolható szempont, hogy az új gépek használata energetikai szempontból is megtakarítást jelent, ami a berendezések fenntartási oldaláról nyújt könnyebbséget a kórháznak. Hálásak vagyunk az Európai Uniónak és a magyar államnak, hogy ebből a közel 173 millió forintból megvalósulhatott ez a beszerzés.

ÉM-ME