Új esetkocsi a sárospataki mentőállomásnak

Aros János (balra) és Barta Tamás
Aros János (balra) és Barta Tamás - © Fotó: BG
Sárospatak – A hét minden napján teljesít szolgálatot a jármű.

Egy használt és kibővített esetkocsival bővült a sárospataki mentőállomás gépparkja. Az új gépjárművet csütörtökön délelőtt mutatta be a helyszínen Barta Tamás megyei vezető mentőtiszt, aki elmondta, ez egy C-típusú esetkocsi, amely egy kicsit hosszabb, összkerékmeghajtású, hogy a nehezebb terepeket is el tudja érni. A személyzete egy gépkocsivezetőből, egy mentőtisztből és egy ápolóból áll, és a hét minden napján reggel hét és este hét között lesz szolgálatban.

– Egy rosszullétnél vagy egy balesetnél a beteg élete, további életminősége is múlhat azon, hogy a mentőautó milyen felszereltséggel rendelkezik – mondta Barta Tamás. – Korábban Sárospatak térségébe Sátoraljaújhelyből vagy Tokajból érkezett szükség szerint az esetkocsi. Mostantól a sárospatakiak is besegíthetnek más körzeteknek. A mentőtisztek a sátoraljaújhelyi mentőállomásról járnak át szolgálatot teljesíteni.

– Másfél éve a régióban élők egy nagyon régi álma valósult meg a sárospataki mentőállomás átadásával – mondta az átadón Aros János, Sárospatak polgármestere. – Az esetkocsi munkába állítása egy újabb jelentős lépés a térség életében – hangsúlyozta.

ÉM-BG
hirdetés


hirdet�s