Friss hírek

2010.02.22. 08:49

Elrabolt kanadait szabadított ki a kenyai rendõrség

<p>Kiszabadították a fogságból azt a kanadai állapolgárt, aki még a múlt héten raboltak el Kenyában - jelentette a helyi rendõrség hétfõn. A hatóságok attól tartanak, hogy új trend van kialakulóban a kelet-afrikai országban.</p>

A Kenyában élõ kanadai állampolgárt a múlt héten hurcolták el, miután iskolába vitte gyermekét. A férfiért váltságdíjat követeltek, de a kenyai rendõrség tájékoztatása szerint hamar rájöttek, hogy hol lehetnek a tettesek. Nairobi északi részébe beszéltek meg találkozót az emberrablókkal, akik azt hitték, hogy a váltságdíjat fizetik ki nekik. "Amikor a két férfi meglátta a rendõröket, megpróbáltak elmenekülni, de lelõtték õket, a kanadai pedig megmenekült"- mondta Julius Sunkuli rendõrparancsnok az AFP hírügynökségnek.

A kenyai hatóságok attól tartanak, hogy rendszeressé válnak a hasonló akciók, és egyre több bûnszervezet próbál meg pénzt keresni az emberrablásokból. Az utóbbi idõben némileg sikerült lelassítani a bûnözés növekedését, például a fegyveres rablásokat, de ezzel párhuzamosan tavaly már több kenyait és külföldit raboltak el a váltságdíjért "dolgozó" bandák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!