Új elnöke lett a paksi atomerőmű igazgatóságának és felügyelőbizottságának

Új elnöke lett a paksi atomerőmű igazgatóságának és felügyelőbizottságának. A Paksi Atomerőmű Zrt. keddi közleménye szerint Baji Csabát választották az igazgatóság, és Bánfi Lászlót, a felügyelőbizottság élére.

Baji Csaba a Magyar Villamos Művek Zrt. vezérigazgatója és tagja az MVM Zrt. Igazgatóságának. A 46 éves közgazdász korábban a paksi atomerőmű vezérigazgatója volt és akkor az MVM Zrt. igazgatósági tagjaként is tevékenykedett. Bánfi László 42 éves jogász, Európa jogi szakjogász diplomával rendelkezik, illetve 2008 óta mediátor. Jelenleg az MVM Zrt. vezető jogtanácsosa, jogi igazgatója.

A Paksi Atomerőmű Zrt-nek szeptember 13-án lett Hamvas István személyében új vezérigazgatója. A társaság rendkívüli közgyűlése rajta kívül új igazgatóságot és felügyelőbizottságot is kijelölt. A megújult testületek választották meg kedden az új elnököket. A cég szeptember 13-i közleménye szerint az atomerőmű fő tulajdonosai, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. és a Magyar Villamos Művek Zrt. vezetése az új vezérigazgatótól és az új Igazgatóságtól elsősorban a biztonságos üzemeltetést és az átlátható gazdálkodást várja el.