Új elnök a Miskolci Törvényszék élén: dr. Répássy Árpád

Akt.:
dr. Répássy Árpád
dr. Répássy Árpád
Budapest, Miskolc – Az Országos Bírósági Hivatal elnöke 364/2016. (VI.23.) számú határozatával július 1-jei hatállyal – 2022. július 1-jéig – dr. Répássy Árpádot nevezte ki a Miskolci Törvényszék elnökévé.

Az előző elnök, dr. Sisák Péter törvényszéki elnöki megbízatása 2016. június hó 14-én járt le.

Dr. Répássy Árpád 1997. júniusában szerezte jogi diplomáját a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Karán. 1997. szeptember hó 1-jétől a Miskolci Városi Bíróságon volt fogalmazó, 2000-ben szakvizsgáit kitűnő eredménnyel tette le. 2003. április 1-jén nyert bírói kinevezést az Ózdi Városi Bíróságra polgári ügyszakba. 2010. február 1-jén a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bíróságra rendelték megyei elsőfokos polgári perek tárgyalására. 2010. október 15-étől a Miskolci Városi Bíróság elnöke volt.

Tagja a törvényszék bírói tanácsának, a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Kar Záróvizsga Bizottságának, fogalmazói versenyvizsga bizottságnak, jogi szakvizsga bizottságnak, valamint több OBH munkacsoportnak.

A kinevezési okiratot és köszöntő levelet dr. Gyarmathy Judit az OBH elnökhelyettese ünnepélyes keretek között a törvényszéki és járásbírósági vezetők jelenlétében a Miskolci Törvényszéken adta át.

ÉM-SZB