Új egészségügyi centrum épült Szikszón

Szikszó – Szikszón évek óta probléma, hogy az itt élő emberek nem megfelelő körülmények között vehették igénybe az orvosi ellátást. Hosszú évek munkája után sikerült pályázati segítséggel megoldást találni. Egy korszerű, európai minőségű egészségügyi központ épül a belvárosban, amelynek a műszaki átadása április végén lesz.

Füzesséri József, Szikszó polgármestere kijelentette: kiemelt feladatnak tekintette az elmúlt időszakban egy európai színvonalú ellátás megteremtését, amit megérdemelnek az itt élők. A volt banki épület helyén jön létre az egészségügyi centrum, amely 85 millió forintból épül meg. A legnagyobb sikernek azt tartja, hogy ez csak 12,5 millióba kerül a városnak, hiszen a beruházás fennmaradó összegét 60 millió forintot már elnyerték, és 12,5 millió forintra pedig pályázatot nyújtottak be.

Egy helyen található ezután a háziorvosi és házi gyermekorvosi ellátás, a fogorvosi alapellátás, a védőnői szolgáltatás és az iskola-egészségügyi ellátás is. A projekt fő célkitűzése a felsorolt szolgáltatások egy épületbe történő integrálása, épületfelújítással, energetikai korszerűsítéssel, az akadálymentesítéssel és a minőségi ellátásokhoz szükséges eszközök beszerzésével összekötve.

A rendelő minőségi színvonalát mutatja az is, hogy nem korlátra szerelhető mozgáskorlátozott szék viszi ezután a betegeket az emeletre, hanem lift. Az épület kívül belül megújul, új bútorzatot és a ellátáshoz szükséges minőségi eszközöket szereznek be.