Hajdú-Bihar

2011.08.26. 19:18

Pálinkás szerint hiányzik a bizalom az oktatásban

Bocskaikert - Túl sok a szabály és az adminisztráció az oktatásban – hallhattuk Pálinkás Józseftől.

Bocskaikert - Túl sok a szabály és az adminisztráció az oktatásban – hallhattuk Pálinkás Józseftől.

Az oktatók iskolakezdésig hiába várták az új közoktatási törvényt, eddig nem született meg, pedig nagy szükség lenne rá - jelentette ki Pálinkás József pénteken, az ünnepélyes megyei tanévnyitón a bocskaikerti Németh László Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézményben.

A Magyar Tudományos Akadémia elnöke reméli, a szabályozás nem íróasztali koncepciókból jön majd létre, hanem hozzáértők készítik, valódi tapasztalat alapján. Szerinte csak az alapvető szabályokat kellene leírni, és a pedagógusra, valamint az iskolára bízni a tanítást. A tanár feladata pedig, hogy a diákokat legjobb tudása alapján tanítsa meg az alapvető ismeretekre, és készítse fel az életre.

Pálinkás József: Túl sok a szabály

- Ha bízunk egymásban, jobb rendszer jöhet létre, de senkitől nem várható el, hogy mindent tudjon, mert senki zsebében nincs ott a bölcsek köve. Így a vezetőkében sem - mondta beszédében egyebek mellett Pálinkás József, aki szerint a kormánynak bíznia kellene a tanárokban, a tanároknak pedig jelezni, ha valamivel nem értenek egyet. Az oktatás legnagyobb problémája, hogy hiányzik a bizalom, emellett túl sok a szabály, és sok adminisztrációs munka hárul a tanárokra.

HBN-LA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!