Friss hírek

2008.08.21. 21:21

Elindult Londonba Gary Glitter

<p>Elhagyta Bangkokot és egy London felé tartó repülőgépen ül a gyermekmolesztálásért elítélt egykori brit glam rocker, Gary Glitter - közölte a brit külügyminisztérium csütörtökön. Az egykori brit popsztár kedden szabadult egy vietnámi börtönből, ahol csaknem három évet töltött kislányok szexuális zaklatásáért.</p>

"Megerősítem, hogy Gary Glitter egy Londonba tartó repülőgépen ül" - közölte a brit külügyminisztérium szóvivője az AFP francia hírügynökséggel. A 64 éves férfit kedden engedték szabadon egy vietnámi börtönből és ki is toloncolták az országból. Glitter aznap este megérkezett Bangkokba, és már akkor tovább kellett volna utazni Londonba, de nem szállt fel a gépre, mert állítása szerint nem érezte jól magát.

Miután a thai hatóságok nemkívánatos személynek nyilvánították, és nem engedték be az országba, Hong Kong-ba próbált utazni, ahova szintén nem léphetett be, ezért visszarepült Bangkokba.

Glittert - eredeti nevén Paul Francis Gadd - 2005 novemberében tartóztatták le Vietnámban és elítélték egy 11 és egy 12 éves lány molesztálásáért. A 64 éves egykori glam rock-zenész három éves börtönbüntetést kapott, de később három hónappal csökkentették büntetését.

Glitter mindvégig tagadta, hogy zaklatta volna a lányokat. Elmondása szerint csupán angolt tanított nekik, és azért engedte meg, hogy nála aludjanak, mert azt mondták, félnek a szellemektől.

A férfit 1999-ben Nagy-Britanniában már elítélték gyermekpornó birtoklása miatt. Glitter Kambodzsába távozott, ahonnan 2002-ben utasították ki, ezt követően telepedett le Vietnámban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!