Ügyes kezű diákok érkeztek Ukrajnából Miskolcra

Munkában a művészetet tanuló diákok
Munkában a művészetet tanuló diákok - © Fotó: Vajda János
Miskolc – A hétvégén ért véget a négy napos III. Pacsirta Nemzetközi Művészeti Fesztivál.

Ukrajna, Szlovákia, Írország és Magyarország kortárs alkotói, a képzőművészet, a zene és a film eszközeivel mutatkoztak be. Öt helyszínen, több mint tizenkét művész várta ingyenes programjaira a látogatókat. Lapunk munkatársai szombat délelőtt a Feledy-házban jártak, ahol a fesztivál részeként egy interaktív rajzórába csöppentek.

Képeslapok Miskolcról

– Vihula Mihajlo gitárművész, zeneszerző és zenetanár, aki kollégám a Fazekas Utcai Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában, hívott meg a fesztiválra.

Rajztollal készített képeslapot fogunk csinálni a gyerekekkel, amit akár postán fel is tudnak adni az otthoniaknak. Lefotóztam néhány érdekes nevezetességet Miskolcon, és ezeket lehet lemásolni – mondta el érdeklődésünkre Fodor Andrea festő, rajztanár.

Inspirációért jöttek

Kijevből, Luckból, Cserkasziból és a lembergi járásból érkeztek a művészetet tanuló ukrán diákok, hogy tapasztalatot cseréljenek magyar társaikkal.

– Azért jöttünk, hogy világot lássunk és megismerjük az itteni művészetet, rajztechnikákat további inspirációt és fejlődési lehetőséget biztosítva tanulóinknak. Először a magyar rajztanár vezeti a workshopot, majd egy óra múlva mi folytatjuk arcképkészítéssel. A művészet olyan nemzetközi nyelv, ahol maguk az alkotások beszélnek, így szavak nélkül is érthető – foglalta össze Jaroslav Bajda ukrán művésztanár.

ÉM-DA


Az Ukrán Ifjúsági Zenei Egyesület előadása
Miskolc - A kijevi Ukrán Ifjúsági Zenei Egyesület előadására várták az érdeklődőket pénteken délután a miskolci Művészetek Háza galériájába. A rendezvény része volt a III. Pacsirta Nemzetközi Művészeti Fesztiválnak, amely ma délelőtt 10-től folytatódik a miskolci Feledy-házban. A fes...

Vihula Mihajlo gitárművész
Miskolc - Elkezdődött csütörtökön a III. Pacsirta Nemzetközi Művészeti Fesztivál. A nyitókoncertet a MAB-székházban tartották, fellépett a Miskolci Cardinal Mindszenty Kórus. Péntek délután a Művészetek Házában folytatódik a sorozat, szombaton a Feledy-házban lesznek rendezvények. Vasárna...