Hajdú-Bihar

2011.11.01. 12:26

Ittas fiatalok dobálták az autósokat a 42-esen

Berettyóújfalu - A "négyesfogat" jó heccnek vélte a közlekedés biztonsága elleni bűncselekményt.

Berettyóújfalu - A "négyesfogat" jó heccnek vélte a közlekedés biztonsága elleni bűncselekményt.

Kővel dobálják a 42-es főúton haladó gépkocsikat, egy járművet már meg is rongáltak – érkezett a hajnali riasztás a berettyóújfalui rendőrkapitányság ügyeletére. Az odaérkező járőrök hamarosan egy helybeli testvérpárt állítottak elő (a fivérek 19, illetve 26 évesek).

Kelemen Éva rendőrségi szóvivő tájékoztatása szerint a két férfi elárulta, hogy a dobáláskor ketten még voltak velük. A négyes jó heccnek gondolta, hogy egy öngyújtó kék színű fényével "bevilágítanak" a sofőrnek és meghajigálják őket az útpadkán heverő kövekkel. Egyikük elmondta: még este elkezdtek borozni, majd a hajnali hazainduláskor eszükbe jutott a "móka", s el is kezdtek szórakozni a közlekedőkkel. Míg a fivérek az országhatár felé tartó teherautók ponyváját célozták, addig a másik páros a személygépkocsik irányába is dobált.

Évekkel játszanak

Nem sokkal később egy autóbusz és egy piros Opel Astra megállt, ekkor a tettesek hazaindultak. Két férfi azonban utolérte őket azzal, hogy mit képzelnek, mire a fiúk menekülőre fogták. A rendőrök azonban elkapták őket. A hadnagy közlése szerint közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény megalapozott gyanújával folyik ellenük eljárás, e bűntett alapesetben három évig terjedő szabadságvesztést von maga után.

A rendőrség kéri azok jelentkezését, akiket a fiúk megdobáltak az október végi incidens során; a sértettek hívják a berettyóújfalui rendőrkapitányságot az (54) 402-024/5253-as melléken!

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!