Ugye mi jó barátok vagyunk?

Orosz Lajos miskolci alpolgármester
Orosz Lajos miskolci alpolgármester
“Úgy gondolom, hogy a DKSK tulajdonosainak meg kell találniuk annak a lehetőségét, hogy felgyorsítsák a klub megújulási folyamatát.”

Mint arról korábban beszámoltunk; APEH-tartozás, s ebből kifolyólag szerződésszegés miatt a miskolci önkormányzat Orosz Lajos alpolgármester beterjesztése nyomán felbontotta támogatási szerződését az NB I/A csoportos női kosárlabda csapatot működtető DKSK Sport Marketing Kft-vel. Pénteken Orosz Lajos távollétében Bartha György, Miskolc sporttanácsnoka mondta el a tényeket az ügyben. Hétfőn sikerült utolérnünk a sportért is felelős miskolci városvezetőt is, aki szabadsága után készséggel válaszolt kérdéseinkre.

– Továbbra is segíteni fogom az ügyvezető-vezetőedző, Tapodi Péter és a tulajdonos képviselője, Hatvani Olivér duó munkáját – kezdte Orosz Lajos. – A csapat mellett állok, mert Miskolcnak szüksége van a diósgyőri kosárlabdára. Természetesen tisztában vagyok vele, hogy a sport bizottság 20 millió forintot, azaz a tavalyi támogatás felét szavazta meg a klubnak, ám mindenképpen azon leszek, hogy ezen összeg gyarapodjon.

Folyamat

Az alpolgármester szerint a DKSK “küzdelmet” vív, és ehhez kevés Miskolc önkormányzatának segítsége. Nem mellékesen hozzátette: a város eddig is segítette a komoly tradíciókkal rendelkező piros-fehér klubot.

– Úgy gondolom, hogy a DKSK tulajdonosainak meg kell találniuk annak a lehetőségét, hogy felgyorsítsák a klub megújulási folyamatát – folytatta a városatya. – Hozzáteszem: Tapodi Péterrel és Hatvani Olivérrel a beterjesztés előtt beszéltem és hiszem, hogy békében, barátságban váltunk el egymástól. Ha konszolidálódott a DKSK helyzete, akkor bármikor hajlandóak vagyunk a folytatásról tárgyalni. Hangsúlyozom, hogy nem vágtuk el a város és a DKSK közötti szálat, hanem az APEH levél figyelmeztetett arra, hogy a jelenlegi helyzet tarthatatlan.

Fajsúlyos ügy

Tapodi Pétert, a DKSK SM Kft ügyvezető igazgatóját Budapesten értük utol telefonon, azonban a klubvezető – hasonlóan pénteki megkeresésünkhöz – egyelőre nem kívánta kommentálni a körülöttük zajló eseményeket.

– Vasárnap Kecskeméten játszottunk bajnokit, a hét elején pedig a közgyűlésre készülő Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének előadásait látogatom a Testnevelési Egyetemen – mondta Tapodi Péter. – Az ügy fajsúlya miatt továbbra sem szeretnék semmit mondani. Már csak azért sem, mert a klubvezetés még nem alakította ki konkrét álláspontját ebben a rendkívülinek mondható helyzetben.

JLI

Időpontváltozások

A DKSK élvonalbeli női kosárlabda csapat programjában változások történtek. Az egyik szerint a DKSK – Szekszárd mérkőzés március 14-én 18 órakor kezdődik a Miskolc Városi Sportcsarnokban.

A másik módosítás a DKSK – Mizo Pécs találkozót érinti. Miután az eredetileg egyeztetett időpontban DKSK Produkció keretében Rúzsa Magdi koncert lesz a miskolci sportcsarnokban, ezért a meccsre március 25-én, vasárnap 17 órai kezdettel kerül sor.