Hajdú-Bihar

2011.08.23. 15:00

Főszerepben a prevenció Hajdúböszörményben

Hajdúböszörmény - A „Nők és férfiak egészségvédelmi hete” keretében a hagyományoknak megfelelően ismét szűrővizsgálatokat és egészségügyi tájékoztató előadásokat tartanak Hajdúböszörményben.

Hajdúböszörmény - A „Nők és férfiak egészségvédelmi hete” keretében a hagyományoknak megfelelően ismét szűrővizsgálatokat és egészségügyi tájékoztató előadásokat tartanak Hajdúböszörményben.A rendszeresen nyár végén megrendezésre kerülő eseménysorozat célja, hogy felhívja a figyelmet a szűrővizsgálatok szerepére, melyekkel a férfiakat és nőket leggyakrabban érintő betegségeket előzhetjük meg. A programok augusztus 24-én, szerdán kezdődnek véradással, valamint egészségügyi szűrővizsgálatokra várják a lakosságot, ahol néhány egyszerű vizsgálattal ellenőrizhetik az érdeklődők a vércukor szintjüket, vérnyomásukat, tanácsokat kaphatnak az egészségük megőrzésével kapcsolatban. A Silye Gábor Művelődési Központban zajló nyitónapon egészségnevelési előadások is lesznek, sőt szó lesz majd a Hajdúböszörményi Rendelőintézet megújulásáról is. Csütörtökön a hölgyeket nőgyógyászati és csontsűrűségi szűrővizsgálattal, pénteken az urakat prosztata szűrővizsgálattal várják. Aki e napokon csak pár percet szán egészségére azzal, hogy rész vesz valamelyik szűrővizsgálaton kellemes élménnyel is gazdagodhat.  Ugyanis az, aki a rendezvény vizsgálatain megjelenik  a Gyógyászati Központ szolgáltatásait és a Gyógyfürdőt térítésmentesen veheti igénybe.

- Szarvas-Szabó Kata -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!