Friss hírek

2009.11.05. 12:49

Haydn és a XX-XXI. század zenéje a Vam Design Centerben

<p>Háromnapos koncertsorozattal tisztelegnek a Haydn-év alkalmából a zeneszerzõ elõtt a fõvárosi Vam Design Centerben. November 13-a és 15-e között arra keresik majd a választ, hogy milyen kölcsönhatásban lehet Haydn életmûve és a XX-XXI. század zenéje - mondta a Független Hírügynekségnek Tóth Zsuzsa, az intézmény kommunikációs menedzsere.</p>

Milyen titkos szálakon keresztül hat a nagy bécsi mester a kortárs szerzõkre? Egyebek mellett erre a kérdésre próbálnak választ találni novemben 13-a és 15-e között a Vam Design Centerben, ahol Haydn halálának kétszázadik évfordulója alkalmából koncertsorozatot tartanak. Többek között Haydn, Britten, Sosztakovics, Bartók dallamai csendülnek majd fel- mondta Tóth Zsuzsa.

A koncertsorozat mûvészeti vezetõje Várjon Dénes, aki szerint Haydn merész harmóniái és formai ötletei jelentik a kapcsolódási pontot a jelenkorral.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!