Ugyanaz a körhinta okozott balesetet Tökön, mint az 1999-es Sziget fesztiválon

Ugyanaz a körhinta okozott balesetet vasárnap este Tökön, mint 1999-ben a Sziget fesztiválon, akkor egy ember meg is halt. Az úgynevezett “Fifi” típusú körhintának nem csak az üzemeltetője volt ugyanaz mindkét esetben, de maga a szerkezet is, bár azt a kilenc évvel korábbi baleset után átalakították. A töki baleset kapcsán a rendőrök még várják a műszaki szakértő jelentését.

Tökön összesen 17 ember sérült meg a vasárnap körhinta-balesetben: egy 20 éves nő életveszélyes, három ember súlyos, 13-an könnyebb sérüléseket szenvedtek. A sérültek többsége 12-15 év körüli gyerek. A rendőrség hétfői tájékoztatása szerint 4 fővárosi kórházban ápolják a sérülteket.

Farkas Norbert, a Budaörsi rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezetője a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy a töki balesetet okozó körhinta üzemeltetője meghallgatásakor elmondta, hogy a szerkezettel volt már probléma. A papírok és a férfi elmondása alapján kiderült, hogy ugyanez a vidámparki játék okozott halálos balesetet 1999-ben, a Sziget Fesztiválon. A korábbi baleset után egyébként felújították és átalakították a gépet. A műszaki szakértői véleményt várhatóan kedden megkapja a rendőrség, ez alapján dől el, indul-e büntetőügyben nyomozás a töki körhintabaleset kapcsán.

Az 1999-es balesetben egy ember halt meg, az akkori jelentések szerint anyagfáradás okozta a balesetet.

Mint a Független Hírügynökség már hírül adta, egy úgynevezett “Fifi” típusú körhinta hibásodott meg vasárnap este a Pest megyei Tökön. Valamiért kettétört a tartószerkezete, és összedőlt. A szerkezet az ÉMI – TÜV Süd Kft. ellenőrzése alá tartozott, utoljára áprilisban vizsgálták meg, és mindent rendben találtak.