Te is lehetsz példakép

2019.05.28. 14:00

Éneklésről és a munkájáról faggatták Pietrot

Felsődobszán járt Pietro, a Muzsika tv énekese, aki többek között arról mesélt, hogyan sikerült kitörnie a szegénységből.

Bájer Máté

Az énekes és nyomozó arról mesélt, hogyan lehet kitörni a szegénységből

Fotó: Kozma István

Immár negyedik alkalommal látogattak példaképek a felsődobszai Bárczay Gábor Általános Iskolába, hogy hátrányos helyzetű gyerekeknek mutassanak irányt. Pataki András, a Soproni Petőfi Színház igazgatója zenészei kíséretében érkezett az iskolába, ahol egy rögtönzött koncerttel bírták tapsra a gyerekeket. Völgyesi Gabriella énekesnő, az egykori Unique együttes meghatározó tagja és Őze Áron Jászai Mari-díjas magyar színész, rendező, színházigazgató is elfogadták az iskola meghívását, és Dobszára látogattak. A mostani vendég pedig Pietro, a Muzsika tv sztárja, aki tiszta üzenettel érkezett: van lehetőség valóra váltani az álmainkat, bármilyen körülmények közé is szülessünk.

„Jó dolognak tartom, hogy országos ismeretségű lett a programunk.” Czabányi Attila

A Duna tv-ben is szerepeltek

A „Törj ki – Te is lehetsz példakép!” elnevezésű kezdeményezés ötletgazdája, Czabányi Attila diákönkormányzatot segítő pedagógus elmondta, hogy mostanra a gyerekekben is kialakult az érdeklődés. Nemcsak várják a programokat, de többen már készülnek is rájuk, kérdéseket formálnak meg magukban.

 

„A gyerekek büszkék lettek a programra. A gondolkodásukban elindultak apró, de látható változások. Érzik, hogy van súlya a dolognak. Ma már láttuk azt is, hogy rengeteg kérdést tettek fel. Múlt héten a Duna tv-ben is szerepelhettek, A Családbarát című műsorban készült rólunk egy négyperces kisfilm, ami valóban felemelő érzéssel töltött el minket. Jó dolognak tartom, hogy országos ismeretségű lett a programunk” – árulta el lapunknak Czabányi Attila.

Több mint zenész

Az ózdi gyökerekkel rendelkező Pietro arról mesélt a gyerekeknek, hogy miként sikerült a nehéz családi körülmények ellenére keresett előadóvá válnia. Az énekes azonban nem csak a lakodalmas show-biznisz világából hozott példákat. Pietro, alias Nyerges Péter, eredeti foglalkozása rendőrnyomozó – ez szintén nagy érdeklődést váltott ki a gyerekekből. A különleges foglalkozás előtt levetítettek egy rendőri intézkedésről készült videót, amelyen Pietro szakszerűen kiszállítja autójából, majd megbilincseli a gyanúsítottat.

Természetesen a zeneiparral kapcsolatos dolgok is érdekelték a gyerekeket. Pietro elmondta, hogy neki is vannak példaképei. Rendőrként a főnökére néz fel, míg zenészként több olyan előadó is van, akit nagyra tart. Többek között ilyen Szarvas József, művésznevén Josh, aki a Muzsika tv szerkesztőjeként segítette Pietro karrierjének elindulását. A gyerekek rengeteg kérdést tettek fel a neves vendégnek: a rendőri munka mellett faggatták a családjáról, múltjáról és érdeklődtek a klipkészítés rejtelmeiről is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában