Ugrókötéllel fojtotta meg a feleségét

Emberölés gyanújával került előzetes letartóztatásba egy 42 éves budapesti férfi, aki a gyanú szerint egy ugrókötéllel megfojtotta a feleségét, majd elrejtette a tetemet egy erdőben.

Az eddigi adatok szerint a férfi október 12-én 11 óra és 12 óra közötti időben a Budapest IV. kerületi Bőröndös utca egyik lakásában egy ugrókötéllel megfojtotta 42 éves feleségét, majd Suzuki Wagon R+ személyautójával az M3-as autópálya egyik lehajtója közelében lévő erdőbe szállította a holttestet és ott elrejtette.

Másnap reggel a házaspár gyermeke bejelentést tett a Budapesti Rendőr-főkapitányság IV. Kerületi Rendőrkapitányságán, hogy szülei ismeretlen helyre távoztak. Elmondta, hogy édesanyját előző nap délután látta utoljára, édesapja pedig aznap reggel 7 óra 20 perc körüli időben feldúlt állapotban autójukkal távozott a lakásból.

A BRFK IV. Kerületi Rendőrkapitánysága államigazgatási eljárást indított az eltűnt szülők felkutatása érdekében, az eljárásba október 13-án bekapcsolódott a Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztálya is. A nyomozók szemlét tartottak a házaspár IV. kerületi lakásán, ahol több helyen vérgyanús szennyeződéseket rögzítettek. A rendőrök a férfi XV. kerületi lakásán a társasház előtti járdaszakaszon egy 2 méter hosszú kötelet, valamint egy utazótáskát találtak, amelyeken vérgyanús szennyeződések voltak.

Ezt követően bekapcsolódott a kutatásba a Budapesti Rendőr-főkapitányság Akció Osztálya, az Országos Rendőr-főkapitányság Rendészeti Biztonsági Szolgálata, és a Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztálya is. Ellenőrizték a IV. kerületi lakás vezetékes telefonhívás-listáját, valamint szakértőt rendeltek ki a gyanús tárgyak vizsgálatára.

Az Életvédelmi Osztály beosztottai október 21-én 9 órakor megtalálták T. R. Károlyt az autójában ülve és előállították a Rendőrségi Igazgatási Központba. A férfi meghallgatásakor beismerte a bűncselekmény elkövetését, és a nyomozókat az M3-as autópálya egyik lehajtója közelében levő erdőbe vezette, ahol megmutatta, hova rejtette el a holttestet.

Az ügyben a további eljárást – a férfi előzetes letartóztatása mellett – a Budapesti Rendőr-főkapitányság Erőszakos Személy- és Vagyon Elleni Bűncselekmények Osztálya folytatja.