Friss hírek

2010.02.18. 10:09

Elkezdõdött a nemzetvédelmi egyetem rektorának elõzetesérõl szóló tárgyalás

<p>Tíz órakor megkezdõdött Szabó János elõzetes letartóztatásának tárgyalása. A Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem rektorát befolyással üzérkedéssel gyanúsítják. A Budapesti Központi Kerületi Bíróság csütörtök délelõtt dönt a rektor társának elõzetesérõl is. Mint ismert, kedden, kihallgatásuk után vette õket õrizetbe a Nemzeti Nyomozó Iroda. Az ügynek egy harmadik gyanúsítottja is van, de õ szabadlábon védekezhet.</p>

Kedden a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemen és több magánlakásban tartott házkutatást a Nemzeti Nyomozó Iroda, egy befolyással üzérkedés bûntette miatt indult nyomozás részeként. Úgy tudni, a rektor egy nemzetközi csomagszállító cég magyar leányvállalatának vezetõit kereste meg azzal, hogy a cég futárai fegyver- és drogkereskedelembe keveredtek, azonban a kapcsolatai révén el tudja simítani az ügyet. Ehhez viszont az kell, hogy a társaság az általa ajánlott biztonsági céget alkalmazza, illetve néhány vezetõjét váltsa le az általa mondott emberekre. A rendõrség szerint az ügy másik két gyanúsítottja - köztük a cég egyik igazgatója - segítette a rektort a bûncselekmény elkövetésében.

A Független Hírügynökség úgy tudja, hogy Szabó János, az elfogásakor ellenállt, és a homlokán kisebb horzsolás keletkezett. Az NNI tájékoztatása szerint a gyanúsított panasszal azonban nem élt a rendõri intézkedés ellen. A házkutatásokon több bizonyítékot is lefoglaltak, melyek alátámasztják a bûncselekményeket.

A Nemzeti Nyomozó Iroda szerdai közleményében hangsúlyozza, hogy a hivatali befolyással üzérkedés miatt folyamatban lévõ eljárás a Honvédelmi Minisztérium és intézményei, így a Nemzetvédelmi Egyetem gazdálkodásával, mûködésével nincs összefüggésben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!