Sport

2015.02.01. 22:03

Miskolci Jegesmedvék: Tétnélküli vereség Debrecenben

Az erősen tartalékos Jegesmedvék egygólos vereséget szenvedtek Debrecenben.

Az erősen tartalékos Jegesmedvék egygólos vereséget szenvedtek Debrecenben.

A Jegesmedvék a válogatottba behívott játékosok és a kanadai légiós egy része nélkül érkezett Debrecenbe, az utolsó, immár tét nélküli alapszakasz mérkőzésre.

Hullámzó játék alakult ki a meccs elején, mindkét kapu előtt adódtak helyzetek. A 6. percben megszerezte a vezetést a hazai csapat: egy kapu előtti kavarodás végén Ladányi lőtte közelről a korongot a kapuba (1-0). Ezután emberelőnybe kerültek a Macik, ám ezt nem sikerült kihasználni. A 13. percben Ladányi duplázta meg a hazaiak előnyét (2-0).

A második harmad nagy részében fölényben játszottak a Jegesmedvék, nagyon sok helyzetet dolgoztak ki, de Borodin jól védett, több nagy bravúrt is bemutatott. A Debrecennek inkább a játékrész második felében akadtak lehetőségei, de nem tudták ezeket gólra váltani.

A harmadik harmadban is a Miskolc dominált, de valami mindig hiányzott a gólhoz, a sárga-feketék azonban nem adták fel. A nyomás az utolsó előtti percben hozta meg gyümölcsét, amikor Becze gyötörte be a korongot a Borodin kapujába (2-1).


JEGYZŐKÖNYV

Debreceni HK - Miskolci Jegesmedvék

2-1 (2-0, 0-0, 0-1)

Debreceni jégcsarnok, 300 néző. V.: Halassy, Haszonits, Soltész, Sipos.


Debreceni HK: Borodin – Emelianov, Csíki, Ladányi, Sadikov, Hári, Könczei, Kurilyuk, Wéber, Dancsfalvi, Okos, Berta, Prakab, Barabás, Vaszjunyin, Kaskov, Sijka, Tőkési, Tőke(k). Edző: Jevgenyij Muhin.

Miskolci Jegesmedvék: Duschek - Boyle, Popovics, Roczanov, Nagy, Szilágyi, Láda B., Cohen, Ritó, Becze, Tóth, Láda P., Vojtkó, Miskolczi, Dósa, Fliszár, Kiss(k). Edző: Majoross Gergely.


Gól: Ladányi(2) ill., Becze

Kiállítás: 6 perc illetve 2 perc


Majoross Gergely: - Azért léptünk ma ilyen furcsa összeállításban a jégre, hogy néhány bennem felmerülő kérdést tisztázhassak. Ez megtörtént, vannak olyan játékosok, akiktól pozitív választ kaptam, másoktól pedig nem. Most megtapasztalhatta a csapat, mi történik, ha az eddig hátrébb lévő játékosoknak előre kell lépniük. Az első harmad ennek esett áldozatul, mert szinte senki nem találta a helyét. A második és harmadik harmadban viszont helyükre kerültek a dolgok, ebben a 40 percben már jól játszottunk, sajnálom, hogy csak egy gólt lőttünk. A csapat lelkiállapotát az jellemzi, hogy az alapszakasz ma zárult hivatalosan, és nem egy mérkőzés veszítettünk, hanem 42 meccs után mi végeztünk az első helyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!