Uborka és szezon

Uborka és szezon
© Forrás: telegraph.co.uk
„Mindig sz*ik az ördög valamit…” Öreg újságíró barátom csak ennyit szokott mondani, amikor történik valami olyan, ami megmozgatja az emberek agyát. Tegnap reggel, amikor találkoztunk a Búza tér mellett – épp a hétvégi nagy bevásárlását intézte – megint mondta kedvenc mondatát. Szaniszló Bálint írása.

Én meg bólogattam bőszen, hogy igen, tényleg elég nagy az a rakás, amit a britek népszavazása zúdított Európára, tudni illik, hogy kilépnek az Európai Unióból. Erre néz rám, hogy miről beszélek, ennél sokkal nagyobb gond, hogy nem tudott megfelelő uborkát vásárolni kovászosnak.

„Merthogy uborkaszezon van – tette hozzá. Kovászosuborka-szezon. És ez most mindennél előrébb való. A britek dolgait meg majd megoldjuk valahogy. Arra lesz majd valami összeurópai gyógyszer. Az sokkal fontosabb, hogy uborka legyen. Megyek is a vasgyári piacra…”

Azzal felugrott az épp beálló 1-es buszra és elviharzott. Mert uborkaszezon van.

Szaniszló Bálint0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdet�s