Friss hírek

2009.02.05. 20:31

Meghalt egy punk-legenda

<p>Meghalt a pszichobilly nevű irányzat úttörőjeként ismert The Cramps nevű amerikai punkzenekar énekese csütörtökön. Lux Interior (eredeti nevén: Erick Lee Purkisher) 62 éves korában hunyt el egy kórházban, állítólag szívbetegségben.</p>

Lux Interior a feleségével, Poison Ivyval 1972-ben alapította meg a The Cramps nevű együttest, amelynek énekeseként színpadi őrjöngéseivel keltette fel a közönség figyelmét - kezdetben New Yorkban. Az együttes szakértők szerint a rockabillyt és a surf rockot ötvözte, de ugyancsak hatással volt muzsikájára a blues és az Iggy Pop stílusa. Zenei szakírók szerint a Cramps találta ki a pszichobilly nevű irányzatot. A zenekar munkássága nagy hatással volt olyan együttesekre is, mint a Birthday Party, vagy a Jon Spencer Blues Explosion.

A Cramps máig nem oszlott fel, de sorozatosan cserélődtek a tagok. Csak a két alapító, Lux Interior és Poison Ivy maradt örökös tag. Azt nem tudni, hogy a frontember halála után hogyan dönt a feleség az együttes további sorsáról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!