U21-es Eb-selejtező – Sima győzelemmel búcsúzott a magyar csapat

Akt.:
A magyar U21-es válogatott
A magyar U21-es válogatott - © Fotó: mlsz.hu
Szarajevó – U21-es válogatottunk magabiztos, 4-1-es győzelmet aratott Szarajevóban, ezzel megszerezte a harmadik helyet Eb-selejtező csoportjában.

A selejtező sorozat utolsó fordulójára is maradt tét az U21-es válogatott számára, a bosnyákok elleni mérkőzésen dőlt el, hogy harmadik helyen tud-e zárni a magyar válogatott. A végső helyezésnek a későbbi sorsolások kalapbeosztásánál lesz jelentősége, ezért egyáltalán nem volt mindegy, hogy milyen eredménnyel fejezzük be a selejtező sorozatot. A mieink tavaly – még Róth Antal irányításával – egygólos hátrányból 4-1-re legyőzték a bosnyákokat, azóta ellenfelünk több alkalommal is bizonyította, hogy erős csapattal rendelkezik, így kimondottan nehéz meccsre volt kilátás.

Tökéletesen kezdődött a mérkőzés, az 1. percben megszereztük a vezetést, egy jobb oldali bedobás után Vécsei Bálint elé került a labda, ő pedig kapásból, 16 méterről a léc alá bombázott b A mieink céltudatos, pontos játékkal rukkoltak elő, egymás után vezették a látványos akciókat a felázott, mély talajon. Ezekből több helyzetünk is adódott, és a 18. percben megérdemelten szereztük meg a második gólunkat is, egy gyenge felszabadítás után Kleinheisler László elé pattant a labda középen, a Videoton FC támadója egyet tolt rajta, majd 20 méterről a bal alsó sarokba lőtt (0-2).

A hazaiak csak a félidő közepén és végén tudták rövidebb időre uralni a játékot, a szünetig egyetlen igazán veszélyes helyzetük volt, a 43. percben egy távoli lövést Jova Levente a kapufára ütött. A magyar válogatott nem játszott jelentős mezőnyfölényben, de szinte minden akciónk gyors és pontos volt, s ezúttal a befejezések is jól sikerültek. Az 51. percben megszületett a harmadik magyar találat, Vécsei Bálint szabadrúgása után, egy szép kombinációt követően Kelemen fejese után Bacsa Patrikhoz került a labda, aki közelről a kapuba továbbított (0-3). Két perccel később ismét középkezdéshez készülődhettek a hazaiak, egy szép kiugratás után Holender Filip lövése után a labda felperdült a kapusról, Bese érkezett, és 10 méterről okosan, ívelten fejelt a kapuba (0-4).

A 60. percben megfogyatkozott a magyar válogatott, Poór Patrik egy rossz ütemű becsúszással érdemelte ki a piros lapot. Emberelőnyben átvette az irányítást a bosnyák válogatott, de a hajráig csak kisebb helyzetekig jutott, a védelmünk jól állta a sarat. A 87. percben végül megszületett a szépítő gól, Zolotic egy távoli lövéssel vette be Jova kapuját (1-4), de a magyar győzelmet nem veszélyeztette semmi, a mieink fegyelmezett, helyenként kifejezetten szellemes, látványos játékkal megérdemelt győzelmet arattak, és biztosították be harmadik helyüket a selejtező csoportban.

Mindkét félidőt kiválóan kezdtük, és ezzel gyakorlatilag el is döntöttük a mérkőzést. Nagyot harcoltunk, szervezetten, fegyelmezetten futballoztunk, és ebben az arányban is megérdemeltük a győzelmet – értékelt a lefújás után Dajka László.

Bosznia-Hercegovina – Magyarország 1-4 (0-2)

Magyarország: Jova Levente – Szolnoki Roland, Kelemen Dávid, Tamás Márk, Baráth Botond – Poór Patrik, Vécsei Bálint (Jagodics Márk, 88.) – Bese Barnabás, Kleinheisler László (Vass Patrik, 74.), Holender Filip (Patvaros Zsolt, 65.) – Bacsa Patrik

A mérkőzés összefoglalója:

Forrás: mlsz.hu