Friss hírek

2008.09.24. 17:14

Betegszabadságon a finn ámokfutót kikérdező rendőr

<p>Betegszabadságra ment azt a finn rendőr, aki egy nappal a finnországi iskolai lövöldözés előtt kikérdezte, majd hazaengedte a későbbi ámokfutót - közölte a finn rendőrség szerdán.</p>

A 22 éves Matti Juhani Saari kedd reggel símaszkban ment be a délnyugat finnországi Kauhajoki város szakiskolájába, ahol kézi fegyverével vérfürdőt rendezett az egyik vizsgateremben. A fiatalember tíz embert ölt meg, végül fejbe lőtte magát, és kórházba szállítását követően ő is belehalt a sérülésbe.

A finn rendőrség kapitánya, Mikko Paatero szerdai bejelentése szerint egyik nyomozójuk azután hallgatta ki hétfőn a 22 éves támadót, hogy a férfi közzétett egy rövidfilmet a YouTube videómegosztó oldalon, amelyen azt lehetett látni, hogy egy pisztollyal lövöldözött a kauhajoki lőtéren.

A rendőrség szerint a lövöldözőnek volt fegyverviselési engedélye, és mivel nem volt ok benntartani, szabadon engedték. Az őt kihallgató, meg nem nevezett nyomozó azonban a keddi ámokfutás után maga kérte, hogy betegszabadságra mehessen, amit felettesei engedélyeztek neki - közölte Paatero.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!