Tízezredik látogató "Az igazi da Vinci" kiállításon

Kedd délutánra várják “Az igazi da Vinci” kiállítás tízezredik látogatóját a debreceni Modern és Kortárs Művészeti Központba (MODEM). A szerencsés látogató egy kétszemélyes wellness-hétvégét és egy értékes wellness ajándékcsomagot kap ajándékba – tájékoztattak a szervezők.

A debreceni kiállítóhelyen csütörtökön nyílt meg” Az igazi da Vinci” kiállítás. A tárlat a firenzei Uffizi Képtár és a tokiói Japán Nemzeti Múzeum után érkezett Debrecenbe. A debreceni MODEM Galériában a reneszánsz művész, több száz eredeti alkotása és a rajza alapján elkészített 34 tonna súlyú installáció tekinthető meg, 1300 négyzetméteren.

A tárlaton bemutatott alkotásokat több, mint 5 milliárd forintra biztosították. A kiállítás legértékesebb darabja egy több mint 2 milliárd forintos biztosítási értéket képviselő, műszaki tanulmányokat és emberalakokat ábrázoló grafika.

A november 16-ig látogatható “Az igazi da Vinci” című kiállításra a szervezők legalább 100 ezer érdeklődőt várnak. Debrecen után a kiállítás anyaga tovább utazik New Yorkba.