Tízezernél is többen vettek részt a Vivicitta városi futáson

Több mint 10 és fél ezren vettek részt a 22. Vivicitta Városvédő Futáson vasárnap Budapesten. A leghoszabb, 12 kilométeres távon a nőknél Kálovics Anikó (Cover-Mapei) ért be elsőként, 38 perc alatt, a férfiaknál Tóth Tamás(MISI FC) volt a leggyorsabb, 35 perc 29 másodperc alatt teljesítve a távot. Az utolsó résztvevő fél kettőkor futott be. A legidősebb induló egy 73 éves gödöllői hölgy volt, aki a leghosszabb távon indulva teljesítette a távot – tájékoztatta a Független Hírügynökséget Barát Gabriella szervező.

A 6,5 kilométeres Midicittán körülbelül 1650-an indultak, ők tízkor startoltak el. Ezután következett a 4300 résztvevőt megmozgató legnépszerűbb szám, a 3,6 kilométeres Minicitta, majd a három kilométeres gyaloglást teljesítők indultak, 750-en, köztük idősek és babakocsisok is. Végül délben a 12 km-es Vivicitta résztvevői vágtak neki a távnak, csaknem 3900-an voltak és 8 percbe telt, mire a teljes csapat elrajtolt – mondta el Barát Gabriella.

Vivicitta futóversenyeket 1984 óta szerveznek. A mozgalom Olaszországban indult, Magyarországon pedig 1986-ban álltak rajthoz az első versenyzők, akik közül 1580 futó ért célba. Jelenleg már 3 kontinens több mint 80 városában rendeznek Vivicittákat. A tavalyi budapesti eseményre tizenkétezren jelentkeztek.