Tíz helynyi a különbség

Szombaton újra küzdenek
Szombaton újra küzdenek
Kaposvár, Diósgyőr – A labdarúgó NB I 5. fordulójában szombaton 19 órától a Gabona Trans Kaposvár együttesének vendége lesz a DVTK.

A Diósgyőr legutóbb 1978 márciusában kapott ki NB I-es mérkőzésen Kaposváron.

Augusztus 18. 19:00 – a Gabona Trans Kaposvár együttesének vendége lesz a DVTK. Több ok miatt is bizakodhatnak a piros-fehér drukkerek, hiszen a Diósgyőrnek az elmúlt években jól ment a somogyi megyeszékhelyen (a legutóbbi három élvonalbeli meccset egyaránt megnyerték Vitelkiék), és az is örömre ad okod Diósgyőrben, hogy – öt nappal az első bajnoki pont megszerzése után – a hétközi Ligakupa meccsen a szezon első tétmérkőzését is megnyerte a piros-fehér gárda, a Debrecen ellen (csak a rend kedvéért: az erősen tartalékos bajnok ellen, a több stabil játékosát nélkülöző DVTK lépett pályára). De a mérleg másik serpenyője sem üres: a DVTK a 2007-es naptári évben még nem nyert idegenben tétmeccset (a 2006. december 4-én az Újpest vendégeként elért 3-0-ás siker volt a legutóbbi házon kívüli győzelem), és nem mellékesen a Kaposvár az idei szezonban még veretlen, két győzelem mellett két döntetlen a somogyiak eredménysora (legutóbb éppen az Újpestet verték meg idegenben 2-0-ra), így ma a tabella 4. helyén álló a 14.-et fogadja.

Bőség zavara

Kellemes gondokkal kell szembesülnie Pajkos János-nak, a DVTK vezetőedzőjének, amikor a Kaposvár elleni kezdőcsapatot állítja össze. Egyrészt a felduzzadt afrikai légió miatt. Mint ismert, a tavalyi bajnokságban is a DVTK-ban szereplő kameruni Douva mellé további három honfitársat, Effeyiet, Bodiongot és Papsont, valamint a libériai P. Carrt importálta a klubvezetés. És terven felül – a kútba esett ferencvárosi kölcsönadási ügylet eredményeként – újabb három kameruni játékossal bővült a DVTK kerete, Arouna, Bessong és Ngam személyében. A nyolcak közül – a versenykiírás értelmében – csak öt EU-n kívüli játékos szerepelhet egyidőben a pályán, vagyis a nyolc afrikai+1 kapus+2 magyar mezőnyjátékos képlet nem lehet megoldás.

Aruonát, Bessongot és Papsont még nem láthattuk tétmérkőzésen, így kevésbé valószínű, hogy ők a Kaposvár ellen játéklehetőséghez jutnak. P. Carr az MTK-nak lőtt bombagóljával, Douva a DVSC ellen mutatott lendületes játékával esélyes a csapat csatársorába kerülésre, mint ahogy az MTK elleni meccsen a középpályán remeklő Bodiong is. A DVSC ellen pályára lépett Effeyie teljesítménye nem volt meggyőző, az ugyanezen a meccsen becserél Ngamnak több jó megoldása volt 10 perc alatt, mint honfitársának hétszer ennyi idő alatt.

A védelem

A DVSC ellen bevetett Farkas N., Hegedűs, Katona, Fodor hátsó alakzat, a sor elé állított Kállaival kiegészülve stabilabbnak tűnt, mint az MTK elleni Elek, Vámosi, Hegedűs, Fodor négyes, igaz a mindkét meccsen szerepelt védők a Loki ellen jobb teljesítményt nyújtottak (ebben valószínűleg az is szerepet játszott, hogy a DVSC tartalékos csatársora és az MTK támadói közé nem lehet egyenlőségjelet tenni). Vagyis a védelem összerakása sem tűnik egyszerűnek, különösen úgy, hogy a Zalaegerszegen kiállított és két meccsre eltiltott Farkas N. büntetését egy meccsre mérsékelték, így ő már bevethető, hasonlóan a DVSC ellen kiállított Kállai is, akit egy Ligakupa meccsről tiltottak el. Farkas N.-nek, volt csapata ellen plusz motivációja is van, Elek az MTK ellen pontot érő gólt szerzett. Kállai beállítása a elsősorban a választandó taktikától függ, a kérdés az, hogy a védelem közepén Hegedűsnek  Vámosi vagy Katona lesz-e a párja (az, hogy az utóbbi játékos viselte a csapatkapitányi karszalagot a DVSC meccsen, az ő javára billenti a mérleg nyelvét).

A többi

A többi csapatrész közül Köteles helye megingathatatlannak tűnik a kapuban, a középpályán a DVSC ellen nagy kedvvel játszó Sipeki és Bodiong helye kevésbé kérdéses a kezdőcsapatban, mint Vitelkié, Lakatosé, Ngamé vagy a DVSC  ellen gólt szerzett Lipuszé. Elöl leginkább P. Carr társának személye a kérdéses.

Szerkesztőségünk tippje a DVTK kaposvári kezdőcsapatára: KötelesFarkas N., Hegedűs, Vámosi vagy Katona, ElekKállaiNgam, Bodiong, SipekiP. Carr, Simon A. vagy Douva.

Portálunk látogatói pedig ezt a 11-et szeretnék látni.

A DVTK afrikai légiója
Douva Halidou Abdua
P. Carr Victor
Effeyie Stephane Roger
Bodiong Ebala Christian
Papson Ngaba Kanga Joseph
Ngam Peguy
Bessong Libiih Leo Steve
Arouna Baba Pele
Az eddigi NB I-es Kaposvár – Diósgyőr meccsek
1975. 09. 06. (3. forduló): Kaposvár – Diósgyőr 0-0
1976. 12. 04. (17. forduló): Kaposvár – Diósgyőr 1-2
1978. 03. 11. (26. forduló): Kaposvár – Diósgyőr 1-0
1980. 11. 12. (15. forduló): Kaposvár – Diósgyőr 1-1
2004. 10. 30. (11. forduló): Kaposvár – Diósgyőr 0-1
2005. 11. 26. (13. forduló): Kaposvár – Diósgyőr 1-3
2006. 09. 30. (8. forduló): Kaposvár – Diósgyőr 1-2