Tíz embertől fél tonna autógumi

Tíz embertől fél tonna autógumi
Fél mázsa gyógyszer, 30 kiló szárazelem, 11 tévé, fél tonna autógumi, 8 mázsa akkumulátor gyűlt össze ma kora délutánig, de egészen 6 óráig tart a begyűjtés. Hogy azután másutt folytatódjék.

Kundráth Sándorné a Jókai utcából jött, több szatyornyi lejárt szavatosságú gyógyszerrel, és egy további szatyor elemmel. Autóval hozta egy családtag, és amint Kundráthné elmondta munkatársának, a családtagok is hasonlóan gondolkodnak-tesznek veszélyeshulladék-ügyben, mint ő. Vagyis gyűjtik, gyűjtik, hogy azután a legszabályosabb körülmények között szabaduljanak meg az elemektől, lejárt gyógyszerektől, akkumulátoroktól, egyebektől.

Tisztességből otthon

A nagy alkalom eljött. És reméljük, a mostani, kísérleti veszélyeshulladék-gyűjtési akciósorozatot nem kísérleti lehetőség követi-váltja majd fel. Az önkormányzat, az AVE Miskolc Kft. és a városgazda kht. együtt szervezte a begyűjtést, amelyről a legtöbben – amint elmondták nekünk – az Északból, a BOON-ról és a városi tévéből értesültek.

Kiss István és Almási Katalin, a városgazda két munkatársa fogadta a Tudomány és Gazdaság Háza mögötti parkolóban azokat, akik a felhívásra összepakolták kidobásra ítélt – vagyis már kidobott, de tisztességből otthon tárolt – tévéjüket, gyógyszereiket, akkumulátoraikat, autógumijaikat, más, hulladékként veszélyes, ezért különleges kezelést (megsemmisítést) igénylő holmijukat.

Pénteken reggel 8-tól délután 3-ig körülbelül harmincan érkeztek, közülük többen többféle veszélyes hulladékkal. Négy ember összesen 11 tévét vitt, tizenheten 800 kilogramm akkumulátort, a 30 kilogramm száraezelem 6 miskolcitól jött össze. Egy férfi két monitort és egy számítógépet vitt. A fél tonna autógumi 10 embertől való. (Ha összeadnánk, harmincnál lényegesen több jönne ki, de hangsúlyozzuk, vannak “átfedések”.)

Így is eredményesnek ítélhető az akció, amely a következő napokban folytatódik. Éljünk a lehetőséggel.

SzG

Menetrend

A veszélyes hulladékok begyűjtésének menetrendje (mindenütt reggel 8-tól este 6-ig):

X. 28. Belváros – Tudomány és Gazdaság Háza parkoló
XI. 04. Diósgyőr – Táncsics tér
XI .05. Bulgárföld (Kilián lakótelep) – volt Stadion étterem mögötti parkoló
XI. 11. Győri kapu – Tokaj szolgáltatóház melletti parkoló
XI. 15. Avas lakótelep – II. ütem, a posta környékén
XI. 18. Szentpéteri kapu – (Romek téri) a szolgáltatóház mögötti parkoló.