TÁVOZIK AZ EGÉSZSÉGÜGYMINISZTER – MSZP: folytatni kell a reformokat

Az MSZP országgyűlési képviselőcsoportja köszönetet mond Molnár Lajos távozó miniszternek, mert a betegek érdekében bátran vágott neki a szükséges változtatásoknak. – olvasható Lendvai Ildikónak, a párt parlamenti frakcióvezetőjének közleményében. A politikus hozzátette: az MSZP ezután is partner lesz a reformok végrehajtásában, hiszen ez a betegek érdekeit szolgálja.

Az MSZP közleménye szerint a most leköszönt miniszter sok konfliktust vállalt, de valódi ellenfele mindig az igazságtalanság és a betegek kiszolgáltatottsága volt. A párt szerint Molnár Lajos elszántsága és kitartása kellett ahhoz, hogy a közösen vállalt reformok, a megszokás és a részérdekek ellenében is elinduljanak.

A szocialista frakció, ahogy eddig, ezután is partner a reformok végrehajtásában, ezért kezdeményezően részt vesz az ellátó rendszer átalakításához szükséges finanszírozási újításokban és a biztosítási rendszer átgondolásában, a biztosítottak számára átlátható rendszert nyújtó valódi társadalombiztosítás megteremtésében – áll a közleményben.Sporthírek