TVK-Malis uralom Ózdon

TVK-Malis uralom Ózdon
TVK-Malis uralom Ózdon
A családias hangulatú szezonzárón a tiszaújvárosiak domináltak, de nagyon sokan kihasználták a sportolási lehetőséget.

A hazai triatlon szezon zárásaként Ózdon gyűltek össze a vállalkozó kedvűek, ahol tíz korosztályban, több mint kétszázan vágtak neki a különböző távoknak. A felnőtt elit kategória tagjainak kiírt 700 méteres úszást, 25 kilométeres kerékpározást és 6 kilométeres úszást a tiszaújvárosi Balogh Bence teljesítette a leggyorsabban, pontosan 1 óra 10 perc alatt ért célba, aki ezzel a tavalyi sikere után duplázni tudott a borsodi városban.

– Valamilyen szinten elvárás volt magammal szemben, hogy megnyerjem ezt az ózdi szezonzárót – értékelt a célban a győztes Balogh Bence. – Tavaly könnyebben nyertem, most sokkal erősebb volt a mezőny. Nem sikerült a többiektől elszakadnom a kerékpározás során, így egy nagyon tempós futás kellett ahhoz, hogy megvédjem a tavalyi elsőségem. Egy rendkívül hangulatos, családias légkörű versenyt rendeztek az ózdiak, méghozzá remek pályán. Talán csak a medence vízhőfoka volt egy kicsit melegebb a megszokottnál, de ez sem okozott nehézséget.

Folyamatosan fejlődtek

A délelőtt folyamán az utánpótlás korosztályok versenyeztek az ózdi strandon, a környező utcákban kijelölt kerékpár, valamint a tóparton kialakított futópályán. A nap második felében a felnőtt, a senior és a master mezőny mellett a váltók is lehetőséghez jutottak.

– Természetesen minden esztendőben azért dolgozunk, hogy fejlesszük ezt az eseményt – fogalmazott a díjkiosztó végén Vitális István, a szervezőbizottság elnöke. Három esztendő alatt elértük a teljesítőképességünk határát, vagyis az indulókat tekintve kétszáz versenyzőtől többet már nehezen tudunk fogadni. Ennek egyetlen akadálya a strand medencéje, ahol egyszerre ötven sportolónál többet képtelenség versenyeztetni. A jövőben néhány apró dolgot finomítanunk kell, és talán érdemes lesz kitekinteni a nemzetközi vizek irányába is. Annak viszont nagyon örülök, hogy az ország számos pontjáról érkezett triatlonisták Ózd jó hírét viszik a verseny után, és talán jövőre is visszajönnek hozzánk.

ÉM-ME


A IV. Ózdi Triatlon Verseny dobogósai

Férfi Elit felnőtt:

  1. Balogh Bence (TVK-Mali) 1:10:00,
  2. Hadházi Máté (Debreceni SC) 1:10:08,
  3. Balogh Máté (TVK-Mali) 1:11:30.

Női Elit felnőtt:

  1. Szabolcsi Fruzsina (TVK-Mali) 1:19:42,
  2. Zelovics Dóra (TVK-Mali) 1:21:51,
  3. Vizi Viktória (TVK-Mali) 1:25:36.