Átvizsgálják a Margit-hidat

Soron kívüli vizsgálatot tartanak szerda este a budapesti Margit-hídon. Ha szükséges, a szakemberek eltávolítják a laza darabokat, de az csak a vizsgálat után derül ki, hogy komolyabb műszaki beavatkozásra szükség lesz-e.

Soron kívüli vizsgálatot tart szerda este tíz órától a Margit-hídon a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. A szakemberek először a budai oldalon vizsgálják a betonszerkezetet, és ahol kell, ott eltávolítják a meglazult darabokat. Amennyiben marad idő, a balesetveszélyes helyeket a pesti hídfőnél is átnézik. Az esti vizsgálat eredményének függvényében döntenek majd arról, hogy szükség van-e komolyabb műszaki beavatkozásra a Margit-hídon – mondta a Független Hírügynökségnek Horváth László, a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. szóvivő-helyettese.

A Margit-híd vizsgálata miatt szerda este 10 órától ideiglenes forgalomkorlátozás lép életbe az Árpád fejedelem úton. Az emelőkocsis daruk várhatóan hajnal 4-ig elfoglalnak egy-egy sávot, ezért azokat addig nem használhatják az autósok.

A Margit-híd soron kívüli átvizsgálására azért van szükség, mert hétfőn betondarabok estek le a budai hídfőjéről. A járda alatti részen meglazult veszélyes darabokat a tűzoltók távolították el.Sporthírek