Ötvenhét milliót követel Szögi Lajos családja – szerdán kezdõdik a kártérítési per

Szerdán kezdõdik a 2006-ban agyonvert tiszavasvári tanár, Szögi Lajos családjának kártérítési pere a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróságon.

A kártérítési pert a Debreceni Ítélõtábla által elítélt nyolc vádlott ellen indította a család. A meghalt Szögi Lajos három gyermeke, felesége, a szülei, illetve a nagymamája március 1-jén nyújtott be a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróságra keresetlevelet. A család hét tagja összesen 57 millió forint nem vagyoni kártérítést, és az autójukban okozott kár megfizetését követeli. A per szerdán reggel kezdõdik.

Mint ismert, Szögi Lajos tiszavasvári tanárt 2006. október 15-én, a Borsod megyei Olaszliszkán, a gyermekei szeme láttára verték agyon, mert a gépkocsija elõtt egy kislány átszaladt és az árok szélén elesett. A tanár megállt, hogy meggyõzõdjön arról, hogy a gyerek sértetlen-e. A vélt baleset miatt összesereglõ hozzátartozók kirángatták a középkorú férfit az autójából és agyonverték.

A bûncselekmény nyolc vádlottját különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt ítélte el a bíróság. Közülük hárman életfogytig tartó fegyházbüntetést, a többiek 10-17 év fegyház, illetve börtönbüntetést kaptak.